OV Helsingborg klart för Handbollsligan

Det blev bara ett år i allsvenskan den här gången för OV Helsingborg. I kväll säkrade den skånska klubben uppflyttningen till Handbollsligan efter att ha hemmabesegrat Aranäs med 26–23 i den näst sista omgången.

Det har i huvudsak varit en kamp mellan OV Helsingborg och HK Varberg under säsongen om direktavancemanget till Handbollsligan och den förstnämnda klubben drog till slut det längtar strået.

Varberg besegrade visserligen Hallby med hela 38–25 i dag, men det hjälpte inte då OV Helsingborg slog Aranäs och skaffade sig ett ointagligt trepoängsförsprång inför den sista omgången.

OV Helsingborg är nu klart för sin fjärde säsong i Handbollsligan. Varberg har fortfarande chansen och kommer att möta lag 13 från Handbollsligan i kvalet. Hallby är klar som trea i allsvenskan och kvalar mot lag 12 i Handbollsligan medan Skånela har greppet om den sista kvalplatsen.

Inför sista omgången har Märstaklubben två poäng och 19 plusmål tillgodo på femman Rimbo. Skånela möter jumbon VästeråsIrsta på bortaplan och Rimbo nästjumbon Tyresö borta i den sista omgången på söndag.

DANIEL VANDOR

Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån