Önnered förstärker laget inför slutspurten

Sex omgångar återstår av Handbollsligan. Önnereds HK ligger för tillfället på negativ kvalplats och har under de senaste dagarna presenterat två förstärkningar till laget. Fransmannen Vincent Maguy som ett tillskott på nio meter samt Kristian Bliznac som en tillgång på tränarbänken. 

Spelfördelaren Vincent Maguy, född 1997, ansluter från Dijon Métropole och har två VM-brons med det franska U21-landslaget på sin meritlista.

– Vi står inför extremt viktiga matcher och kommer spela för vår existens i Handbollsligan. För att spetsa till truppen inför de vi står inför så har vi valt att ta in Vincent, säger Önnereds elitansvarige Christoffer Persson till klubbens hemsida. 

Dessutom utökar Önnered sin ledarstab under vårsäsongen. Huvudtränare Pontus Ward Wiklund får sällskap av Kristian Bliznac på tränarbänken. Den gamla storskytten från Kärra HF har de senaste åren tränat norska Fjellhammer, som han lyfte upp från andradivisionen till den norska högsta serien.

– Vi har letat tränare att ha bredvid Pontus under hela säsongen men inte hittat rätt förrän nu. I samband med tabelläget och de viktiga matcherna som stundar så blir Kristian ett perfekt tillskott för Pontus och laget, berättar Christoffer Persson.

– Det är ett väldigt spännande lag med en go mix på ungt och rutinerat. Först och främst ska Pontus få lite avlastning och ha någon att bolla idéer och tankar med. Samtidigt hoppas jag kunna tillföra tydlighet, trygghet och erfarenhet till spelarna, säger Bliznac själv.

Nästa match för Önnered spelas hemma mot Lugi HF på lördag. Maguy förväntas spela matchen.

Foto: Bildbyrån