Nyckelmatch för IFK Kristianstad mot Celje

Sjunde plats med samma antal poäng i förra årets gruppspel. En seger var under hösten. IFK Kristianstad står inför en gyllene möjlighet att slå in en kil mellan sig och RK Celje.

– Det är en nyckelmatch om vi ska komma topp sex och ta oss vidare från gruppen, det är en match vi måste vinna, säger Albin Lagergren till Kristianstadsbladet.

IFK KRISTIANSTAD–RK CELJE
KRISTIANSTAD ARENA, 18.45
SÄNDS PÅ TV3 SPORT & VIAPLAY

Efter mötet mellan den svenska och slovenska mästaren återstår nio omgångar i Champions League. Utan att ta död på spänningen, utan att ta höjd för kommande överraskningar får resultatet av fajten i Kristianstad Arena tydliga följder.

Hemmaseger och Kristianstad har markerat tidigt och tydligt mot två konkurrenter. Bortavinst tvingar det orangea laget att göra motsvarande i återträffen i häxkitteln i Celje.

Stortalangen Blaz Janc ger samma sprudlande intryck på högerkanten i klubblaget som i Sloveniens landslag. Kristianstad krossade förvisso Zagreb men stöter på snabbare fötter på lördagskvällen.

– De gillar en snabb handboll och kontrar gärna. De har ett varierat lag med både små, snabba spelare och bra skyttar, säger Albin Lagergren till Kristianstadsbladet.

Lagergren själv har lyft som landslagsspelare, debut i VM-kvalet i juni och OS-inhopp i augusti. Tungt ansvar, som skytt och framspelare och med framsteg i försvaret bekommer inte högernian.

Kristianstad mot Celje, fysiska faktorer

Medelålder: 23,8 år–22,0 år
Medellängd: 190,3 cm–189,4 cm
Medelvikt: 93,8 kg–89,8 kg

Skytteligan i Champions League

Magnus Grubb Bramming, TTH Holstebro, 32
Uwe Gensheimer, Paris Saint-Germain, 30
Nuno Pereira, ABC/UMinho, 27
Sajad Esteki, Dinamo Bukarest 26
Johan Hansen, Bjerringbro-Silkeborg, 23
Jakub Hrstka, Tatran Presov, 23
Andre Schmid, Rhein-Neckar Löwen, 23
Rasto Stojkovic, Meshkov Brest, 23

Jerry Tollbring, IFK Kristianstad 19