Ny hållbar Outdoor-kollektion från Handbollsligans partner Fristads

Arbetsklädestillverkaren Fristads, som sedan 2017 är partner till Svenska Handbollsligan, har tagit steget in i en ny bransch och lanserat en outdoor-kollektion för den medvetne naturälskaren.

– Vi vill göra det möjligt för fler att använda våra plagg och ser det som ett naturligt steg att bredda vårt erbjudande med kläder för en aktiv fritid. Vi har snart 100 års erfarenhet av att utveckla arbetskläder och har därför en gedigen kunskap om vad som krävs för att tillverka kvalitetsplagg som tål att användas i alla situationer, säger Anders Hülse, vd på Fristads.

Fokus på hållbarhet
En viktig del i framtagandet av kollektionen har varit att plaggen ska ha ett så litet avtryck på miljön som möjligt, vilket går i linje med Fristads fokus på att minska sin totala påverkan på klimatet. För outdoor-kollektionen märks detta framförallt i materialvalet då plaggen är tillverkade av ekologiska och återvunna material. Dessutom klimatkompenserar Fristads för sina koldioxidutsläpp kopplade till kollektionen.

Funktion och kvalitet från arbetsklädesvärlden
Precis som för Fristads övriga sortiment står kvalitet och funktion även i centrum för outdoor-kollektionen. Flera av detaljerna i kläderna har sitt ursprung i arbetskläder, som reflexer, förstärkningar och att man adderat knäfickor på friluftsbyxorna. Både materialen och plaggen tillverkas hos Fristads redan etablerade leverantörer, vilka har god erfarenhet av att producera plagg som uppfyller arbetsklädesvärldens högt ställda krav på slitstyrka och bekvämlighet.

Det här är Fristads Outdoor
Den nya kollektionen från Fristads innehåller två friluftsbyxor, en modell med stretchpaneler och en i fullstretch, en hoodie i stretchmaterial som försetts med hög krage och något längre ärmar med tumgrepp och en smidig lättviktsjacka som är enkel att packa och tar liten plats i ryggsäcken.

Nyfiken på Fristads Outdoor? Kika in här: https://www.fristads.com/sv-se/webshop/outdoor

Om Fristads Sverige
Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus och med innovation och hållbarhet som drivkraft. Fristads är en del av Fristads Kansas Group, den ledande leverantören i Europa inom arbetskläder med en portfölj som utöver Fristads innehåller varumärkena Kansas, Hejco, Martinson med flera. Läs mer på www.fristads.com.