Marcus Norrbrink återvänder till Önnered

Önnereds HK får fin förstärkning på nio meter kommande säsong. Vänsternian Marcus Norrbrink lånas ut från danska Mors-Thy till ÖHK. 

Därmed återvänder Marcus Norrbrink till sin moderklubb Önnereds HK. Mellan 2018 och 2022 representerade han Önnered i Handbollsligan. I fjol lämnade Norrbrink Göteborgsklubben för spel i danska Mors-Thy, där han skrev på ett treårskontrakt.

Men efter en säsong i Danmark lånas Norrbrink ut till Önnered och Handbollsligan.

– Vi har haft en dialog med Markus under en längre tid och har varit tydliga att vi gärna ser honom i Önnered om möjligheten finns. Mackan är en spelare med unika spetsegenskaper och vi har nu en trupp som kan vara med och utmana högre upp i tabellen, där ett slutspel är första delmålet, säger Christoffer Persson, elitansvarige i Önnered till klubbens hemsida.

Norrbrink själv om utlåningen:

– Det känns otroligt bra. Skönt att få komma tillbaka till en miljö där jag är trygg. Det har varit ett lärorikt år i Danmark och hoppas att kunna jobba vidare på det i Önnered.

Lånet gäller kommande säsong. Utöver Norrbrink är även Alfred Ehn, William Bengtsson, Simon Larsson, Anton Blickhammar och Pontus Zetterman klara som nyförvärv i ÖHK.

Foto: Bildbyrån