Mikael Mäkelä klar för Hammarby

Mikael Mäkelä heter Hammarby IF:s nya målvakt. Den finländska landslagsspelaren lämnar Redbergslids IK för spel i Stockholmsklubben. Kontraktet är skrivet på två år. 

Hammarby IF slutade på fjärdeplats i Handbollsligan den gångna säsongen och gick hela vägen till SM-semifinal. En av nyckelspelarna var målvakten Hayder Al-Khafadji, som till hösten spelar i rumänska Baia Mare.

Nu har ”Bajen” gjort klart med Al-Khafadjis ersättare. 30-årige Mikael Mäkelä hämtas in från Redbergslids IK, laget som i våras åkte ur Handbollsligan.

– Det var förstås en tung säsong för laget, ingenting blev egentligen som vi ville. För mig personligen gick det ändå ganska bra. Jag är nöjd med statistiken, med speltiden och jag tog chansen första året i en ny liga, säger Mäkelä till Hammarbys hemsida.

– Att spela i Hammarby känns bra som nästa steg för min del. Jag vet att klubben gjort en stark comeback, men jag ser ju också att man slagits om titlar och medaljer, fortsätter Mäkelä som har Dicken som moderklubb.

Hammarbys vd Kalle Mattsson om nyförvärvet:

– Vi är väldigt nöjda som lyckats rekrytera en målvakt som bevisat sig på Handbollsligans nivå. Mikael gjorde en stark insats förra säsongen och vi hoppas och tror att det finns ytterligare nivåer att hämta.

Utöver Mäkelä har Hammarby även värvat Henrik Olsson från franska Istres.

Foto: Bildbyrån