Månadens spelare i februari: Hampus Olsson

Skytteligaledare, MEP-ledare och numera även serieledare med sitt HK Malmö. Det var bara en tidsfråga innan suveräna Hampus Olsson belönades med utmärkelsen som månadens spelare i Handbollsligan.

– Det är svårt att inte bli glad över ett sådant här pris, berättar högersexan.

IFK Trelleborg-fostrade Hampus Olsson är inne på sin andra säsong i Malmötröjan. Under Stian Tønnesens ledning har 25-åringen hittat helt rätt och blommat ut till lagets mest pålitliga målskytt.

Under februari tog han över såväl skytteligaledningen som MEP-ledningen från Eric Johansson. Totalt satte han 42 bollar i nät varav 16 på straff och kan bättra på den siffran på lördag då månaden avrundas med match mellan Varberg och Malmö.

Hur känns det att få priset som månadens spelare?

– Det är jätteroligt såklart. Det svårt att inte bli glad över ett sådant här pris.

42 mål är ingen dålig siffra. Hur känns den egna formen?

– Jo, det känns bra. Jag har blivit serverad många fina lägen. Jag har duktiga medspelare och vi har ett bra bollsläpp i laget. Därför behöver jag inte ta några dåliga vinklar. Det är bara att trycka dit den när luckan öppnar sig istället.

I måndags tog ni er tredje raka seger sedan nederlaget borta mot Ystads IF. Var står HK Malmö tycker du formmässigt inför serieavslutningen?

– Vi har några halvknackiga matcher i ryggen men överlag har det känts stabilt. Vi har vunnit matcherna även om vi inte har varit hundraprocentiga. Vi har någon nivå till att krama ut. Förhoppningsvis kan vi spela som bäst under slutspelet.

Alingsås HK förlorade under onsdagskvällen mot IFK Skövde vilket sätter er i förarsätet i kampen om seriesegern. Såg du matchen?

– Jag såg snuttar av den. Det känns jättebra att leda serien nu. Det är målbild vi har att avsluta serien som etta. Vi har det i egna händer och spelar vi bra handboll har vi goda möjligheter att plocka hem den, menar Olsson som fortsätter:

– Varje match blir otroligt viktig med start mot Varberg på lördag. De lär komma taggade till tusen eftersom de spelar för sin överlevnad. Det gäller att inte ge något gratis och göra jobbet.

OLOF THYRELIUS ERICSON

HAMPUS OLSSONS FEBRUARI

200203: OV Helsingborg (h), 28–25
12 mål, 9,02 MEP-poäng
200207: Ystads IF (b), 28–30
6 mål, 3,27 MEP-poäng
200214: IFK Ystad (b), 31–22
5 mål, 2,29 MEP-poäng
200218: Lugi HF (h), 28–27
7 mål, 3,96 MEP-poäng
200224: Eskilstuna Guif (h), 31–25
12 mål, 6,22 MEP-poäng
Totalt: 42 mål, 24,76 MEP-poäng

MÅNADENS SPELARE 2019/20

September: Eric Johansson, Eskilstuna Guif
Oktober: Gzim Salihi, IK Sävehof
November: Andreas Lang, Alingsås HK
December: Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad
Februari: Hampus Olsson, HK Malmö
Månadens spelare utses av Handbollsligan och #Avkast

Foto: Bildbyrån