Rebecca Nilsson: ”Ett topplag enligt mig”

Det bjuds på ett härligt toppmöte i Nacka på måndagskvällen. Tabelltvåan Skuru IK tar emot Skara HF. Båda lagen jagar formen inför slutspelet och kliver in på plan ikväll med respekt för varandra. SHE tog ett snack med hemmalagets Rebecca Nilsson.
– Det kommer bli en tuff match. De borde ligga lite högre i tabellen än vad de gör, säger Nilsson om tabellsexan Skara.

SKURU IK–SKARA HF • MÅNDAG 2 MARS 19.00 • SÄNDS PÅ CMORE

Skuru IK kommer närmast från en derbykross mot GT Söder. Slutsiffrorna den 23 februari skrevs 35–22 till Nackalaget som var lediga över helgen.

Rebecca Nilsson har vaktat Skurus kasse kontinuerligt under säsongen. 21-åringen ligger på en delad fjärdeplats i målvaktsligan tillsammans med Lærke Sørensen i just Skara.

Hur går tankarna inför måndagsmatchen?

– Det kommer bli tufft. De pressade oss rejält senast på hemmaplan där de är starka. De borde ligga högre i tabellen tycker jag. Enligt mig är de ett topplag. De är riktigt roliga att möta, berättar unga Nilsson.

Varför borde de ligga högre i tabellen?

– De har många bra spelare på alla positioner. De har en av seriens bästa vänstersexor i Melanie Felber och vassa niometersspelare. De har en bred trupp och är duktiga taktiskt.

Du ligger högt upp i räddningsligan, hur vill du sammanfatta säsongen hittills för egen del?

– Det har känts bra. Jag har hittat en mer stabil nivå än föregående år. Det kanske är åldern. Men jag kollar inte så mycket på statistik utan fokuserar på detaljer och prestationer.

Hur ser du på framtiden i Skuru?

– Jag ska avsluta säsongen med Skuru på bästa möjliga sätt. Sedan får vi se. Men mitt fokus är självklart det stundande SM-slutspelet och att hjälpa Skuru till ett guld.

Ni har varit nosat på SM-guldet flera gånger genom åren. Hur ser du på era chanser att lyfta bucklan senare i vår?

– Det känns som att det är tre topplag som slåss om det. Vi, Sävehof och Höör. Just Sävehof är lite efter oss i serien nu men de kommer alltid tillbaka i slutspelet. Men får vi ihop det har vi goda möjligheter till att vinna guld tycker jag.

Ni och H65 Höör slåss om förstaplatsen. Vad säger du om kapplöpningen mellan er två? Hur viktigt är det att vinna serien?

– De har en klar fördel nu med sin enorma målskillnad. Vi kommer försöka ta igen den med bilr svårt. Men det är en klyscha men vi måste slå alla lag för att vinna SM-guld. Det spelar ingen jättestor roll vilka lag vi ställs mot i kvarts- eller semifinal. Förmodligen blir det Sävehof i semi om Höör vinner serien men det får vi ta då i sådana fall.

Börjar det bli tröttsamt att konkurrera med samma lag om guldet?

– Nja. Spelarna byts väldigt ofta så det känns inte som samma motståndare hela tiden. Sävehof har en enorm ruljans. Höör och oss likaså. Men det är kul om det blir någon uppstickare. De andra lagen närmar sig tycker jag, det har varit fler tuffa matcher i år.

Vilket lag tror du har chansen att överraska?

– Innan säsongen hade jag sagt Heid, men de har varit lite upp och ner i sina prestationer. Lugi är fyra just nu så det är väl dem i sådana fall.

Slutligen, vad blir viktigast mot Skara?

– Att vi stänger igen bakåt. Vi gjorde 30 mål senast så offensiven funkar som den ska men vi har fokus på försvarsspelet. Det är ju ganska viktigt i handboll.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Målvaktsligan (räddningsprocent)

1. Irma Schjött, H65 Höör, 39%
1. Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof, 39%
1. Isabella Mouratidou, Lugi HF, 39%
4. Rebecca Nilsson, Skuru IK, 38%
4. Lærke Sørensen, Skara HF, 38%
6. Gry Bergdahl, H65 Höör, 37%
6. Sofie Börjesson, IK Sävehof, 37%
6. Johanna Kjellman, Kungälvs HK, 37%

Skurus spelschema

2 mars: Skara HF (hemma)
7 mars: VästeråsIrsta (borta)
13 mars: IK Sävehof (hemma)

H65 Höörs spelschema

6 mars: Önnereds HK (borta)
13 mars: GT Söder (hemma)