Lucas Pellas: ”Utvecklas match för match”

Lugi HF ställs mot IFK Kristianstad i ett ovisst Skånederby under söndagen. Handbollsligan tog ett snack med nyckelspelaren Lucas Pellas om Lugis chanser att knäppa Kristianstad på näsan.
– Det är mycket som ska klaffa men får vi till försvaret och får hål på deras målvakter har vi goda chanser, säger landslagsspelaren Lucas Pellas.

LUGI HF–IFK KRISTIANSTAD
SÖNDAG 1 DECEMBER 14.15
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Vintern har gjort intåg under första adventshelgen. I stora delar av södra Sverige har regn bytts ut mot snö, dock inte i Lund.

– Det har varit lite snöblandat regn de senaste dagarna. Det blir inte så vitt här i Skåne tyvärr. Jag föredrar en vit vinter, det är det man är uppväxt med, säger Stockholmsbördige Lucas Pellas.

På söndag byts dock kylan bort mot derbyhetta när Lugi HF och IFK Kristianstad drabbas samman i Lund. En match Pellas ser fram emot.

– Det har blivit varma i kläderna nu med bra resultat i Champions League. De kommer med gott självförtroende och har kvar sina styrkor i andra fas och ett högt tryck. Vi går tillbaka till att vara underdogs efter segern mot OV. Jag ger oss ändå goda chanser.

Hur skönt var det att få med sig två poäng i bagaget från Helsingborg?

– Det var skönt. Vi har förlorat en del matcher mot bra motstånd på rad nu, så det var skönt att slå dem som ligger under oss i tabellen. Det var en match som vi skulle vinna.

Vad vill du ta med dig från segerinsatsen?

– Att vi krigade på. Vi fortsatte tro på det. Även om vi vet att vi har dåliga perioder så hanterade vi matchen på ett bra sätt och förde den. Vi är ett lag som utvecklas match för match. Vi har blivit bättre sedan premiären mot just Kristianstad, vilket dem också har blivit.

Ni har ett tajt schema med tre matcher på sju dagar. Hur behåller man formen och kroppen på bästa sätt när matcherna duggar tätt?

– Träning och återhämtning. Förhoppningsvis kan vi vara skadefria också. Vi går runt på rätt få spelare så det är viktigt att vi håller oss friska. Brukar vara runt såhär runt november och december med fruktansvärt massa matcher. Det är bara att köra på.

Hur viktig är matchen mot Kristianstad?

– Den är såklart viktig, men det är ingen bära eller brista-match. Vi har inte spelat halva säsongen än och det finns många poäng kvar att spela om. Men framförallt ska det bli en rolig match att spela.

Vad blir viktigast för er nu under december fram till EM-uppehållet?

– Att vi fortsätter utvecklas och tar steg framåt. Det fysiska får vi lägga kraft på under uppehållet då vi kan repa oss. Förhoppningsvis får vi med oss lite poäng så vi inte har någon jättestor press efter uppehållet.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Lugis spelschema i december

1 december: IFK Kristianstad (hemma)
4 december: IFK Skövde (borta)
8 december: Önnereds HK (hemma)
12 december: IK Sävehof (borta)
16 december: IF Hallby (hemma)
21 december: IF Hallby (borta)
28 december: IK Sävehof (hemma)