Lucas Pellas: ”Axnér har lärt mig mycket”

Lugi är formstarkast i Handbollsligan och obesegrade sedan början av oktober. Nu har de chansen att bygga vidare på trenden mot Karlskrona.

LUGI HF-HIF KARLSKRONA
ONSDAG 7 NOVEMBER 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE PLAY

Med nio poäng på de fem senaste matcherna är Lugi seriens mest formstarka lag. De är obesegrade sedan 2 oktober och har klättrat upp till sjätte plats i Handbollsligan.

– Vi har väl fått in del nya spelare i laget som behövde komma in i det. Sedan hade vi ett tuffare schema i början mot flera topptippade lag. Vi har blivit bättre och bättre under säsongen, framförallt i försvar- och målvaktsspelet. Det är anfallsspelet som vi behöver förbättra ett snäpp, säger Lucas Pellas.

I senaste matchen mot Alingsås hade Lugi ledningen två gånger, men bortamötet i Estrad slutade oavgjort 22–22 efter dramatiska slutminuter.

– Vi inledde andra halvlek rätt segt och det var jämnt hela vägen fram till slutsignal. En poäng borta mot Alingsås är inget dåligt resultat, men samtidigt kände vi att vi kunde fått med oss mer.

Vänstersexan kom från Hammarby till Lugi 2016 och har sedan dess blivit en populär spelare hos publiken tack vare sin tekniska och kreativa spelstil med finurliga avslut.

– Min spelstil sitter väl i sedan man var yngre. Jag kollade mycket handboll och såg man något snyggt gick man ner på träningen dagen efter för att öva. Nu är det mest instinktivt. När man känner att det kan behövas något spektakulärt plockar man fram det.

Din tränare, Tomas Axnér, är själv en gammal kantspelare. Vad har han lärt dig sedan du kom till Lugi?

– Han har lärt mig mycket och det har gjort att jag fått en annan syn på kantspelet. Det finns så mycket olika sätt att avsluta på. Axnér har lärt mig allt från variera upphopp och satsningar till att jobba med olika vinklar. Det är små saker som gör stor skillnad. Har man en fråga vet man alltid att man kan bolla med honom när det gäller kantspel.

Nu har du också ett snitt på 3,2 mål per match. Den högsta siffran under dina tre säsonger i klubben…

– Det känns bra. Jag försöker ta min plats och en större roll i laget. 3,2 mål per match är väl inget att skryta med, men det är roligt att snittet är högre än förut. Jag försöker ta mer avslut och lägen.

Under onsdagen har Lugi chansen att bygga vidare på trenden och befästa sin position som Handbollsligans formstarkaste lag. På hemmaplan väntar Karlskrona, som börjat plocka poäng.

– Karlskorna är ett bra lag och kommer från två riktigt starka segrar mot Guif och IFK Ystad. De har hittat någonting och är på god väg uppåt. Det blir ingen enkel match. Till skillnad från senaste mötet (Lugi vann med 28–22) har de nog ett större självförtroende. Vi måste vara på plats och på tårna. Vi kan inte ställa ut skorna i någon match, såpass bra är vi inte, avslutar Lucas Pellas.

MARCUS HEED

Formtabellen – Handbollsligan

Lugi: O-V-V-V-V (nio poäng på fem matcher)
Ystads IF: V-O-V-V-O (åtta poäng)
Kristianstad: F-V-V-V-V (åtta poäng)
Redbergslid: V-V-O-V-F (sju poäng)
Alingsås: O-F-V-V-V (sju poäng)
IFK Ystad: F-O-V-V-V (sju poäng)

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån