Löfström: ”Tillbaka i samma känsla”

Ystads IF har spenderat landslagsuppehållet väl enligt linjekämpen Carl Löfström. Och målet är givet – det ska bli en femte och avgörande kvartsfinal i Alingsås.

YSTAD-ALINGSÅS
11 APRIL, 19.00
YSTAD ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Precis som för de andra tre lagen kvar i kvartsfinalspel har Ystads IF haft närmare två veckors spelledigt inför den fjärde fajten som nu väntar mot Alingsås HK.

– Förra veckan körde vi lite hårdare, fler gympass än vanligt med en möjlighet att bygga upp oss lite igen. Men sedan i fredags har det handlat mer om analys av Alingsås och sådana saker, säger Löfström.

Hade du velat ha det såhär, och få chansen att bygga upp sig fysiskt, snarare än att köra på?

– Jag hade hellre kört på faktiskt. Det blir ett litet avbräck nu och hellre har man fokus på en kortare, mer intensiv period med fem matcher i rad.

Hur ställer man in skallarna i slutspelsläge igen efter ett uppehåll?

– Det handlar om fokus på uppgiften och att göra ett jäkla analysjobb tillsammans med ledarstaben som plockat fram klipp och annat för oss. Så fort man sätter sig ner och tänker på att det snart är kvartsfinal igen så är man tillbaka i samma känsla och tankeverksamhet som innan uppehållet.

Hittills har det varit tre extremt jämna matcher mellan er, där två gått till förlängning. Varför är det just ni som är i underläge inför den fjärde matchen?

– Ser man till den senaste matchen så hade vi en “down-period” där vi tappar greppet helt enkelt. Vi leder med en handfull bollar men medan vi får en period där vi inte gör några mål, gnuggar Alingsås på och till slut är dom förbi. Där gick anfallsspelet i stå. I förlängningen har Alingsås 15 sekunder på sig att få dit ett avgörande, och lyckas med det.

Vad måste göras för att det ska bli en femte match i Alingsås nästa vecka?

– Vi ska hitta ett högt tempo och hålla det hela vägen. Vi måste samtidigt vara lugna och spela på det vi är bra på utan några chansningar, det är något vi pratat mycket om. I slutspel så blir varje misstag och varje mål så mycket mer kostsamt.

Det står redan klart att du lämnar Ystad efter säsongen, var kommer du landa?

– En väldigt bra fråga (skratt)! Jag har själv inget svar, det går lite trögt även om jag haft kontakt med några klubbar. Vi får se, jag hoppas det dyker upp något snart.

MARCUS LÖFSTRÖM

SKYTTELIGAN MITTSEXOR GRUNDSERIEN

Oscar Bergendahl, Alingsås HK, 101
Carl Löfström, Ystads IF, 80
Jesper Linnéll, Ricoh HK, 73
Jakob Wickman Modigh, Lugi HF, 68
Mario Lipovac, IFK Kristianstad, 64

ALINGSÅS-YSTAD 2–1

19/3 Alingsås-Ystad 28–29
23/3 Ystad-Alingsås 24–28
28/3 Alingsås-Ystad 29–28
11/4 Ystad-Alingsås
Ev 16/4 Alingsås-Ystad