Lars Møller Madsen: ”Hoppas att vi kan ta någon poäng”

Kristianstad hemma, LUGI hemma, Kristianstad borta – tuffare schema för de tre kommande matcherna än det HIF Karlskrona har just nu går knappast att få.

– Vi får försöka ta en match i taget och hoppas att vi kan skrälla och ta någon poäng, säger Karlskronas danske bjässe Lars Møller Madsen.

HIF KARLSKRONA–IFK KRISTIANSTAD
KARLSKRONA IDROTTSHALLONSDAG 19 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ C MORE

Många höll andan när Lars Møller Madsen brakade i golvet efter bara tre minuters spel borta mot LUGI HF den 30 september. Bara att titta på det gjorde ont, ändå går det inte att jämföra med den väldige danskens smärta.

– Först var det smalbenet, sedan på kvällen var det knät som gjorde riktigt ont och på morgonen var det foten. Men som tur var gick ingenting sönder, säger 35-åringen, som är inne på sin tredje säsong i HIF Karlskrona.

I torsdags var han tillbaka på planen och han dominerade den närmast som i fornstora dagar. Sju mål på sju avslut och sju assist på det när laget tog två väldigt viktiga poäng i bottenmötet med IFK Ystad.

– Det är alltid skönt att ta med sig två poäng till nästa match. Största delen av matchen spelade vi riktigt bra, men det var ändå skillnaden på motståndet där och det som kommer nu.

Ja, ni möter svenska mästaren IFK Kristianstad i kväll och serieledaren LUGI HF på söndag.

– Ja, sedan har vi till IFK Kristianstad igen i matchen efter det. Det är tuffa matcher. Jag tror att det är Kristianstads Champions League-spel plus poolspelet som gör att det blir så.

Hur tänker man inför ett sådant schema?

– Vi får försöka ta en match i taget och hoppas att vi kan skrälla och ta någon poäng. Vi gjorde en bra match mot Kristianstad förra året och ledde med fyra, fem bollar när det var en kvart kvar, men lyckades inte hålla det.

Apropå Kristianstad, är det extra speciellt för dig att spela mot dem

– Ja, så är det absolut. Jag hade 3,5 bra år i föreningen och har så klart känslor för klubben. Jag fick ett fint mottagande där förr året och många kommer fram när jag går på stan där.

Kan ni vara med och slåss om en plats på säker mark eller till och med slutspel när Handbollsligan ska avgöras i vår?

– Det är svårt att säga. Det är mycket upp till oss själva. Får vi till spelet kan vi spela jämnt med riktigt bra lag, men spelar vi som mot Lugi så slår vi inte många.

Hur ska ni slå Kristianstad i kväll?

– Vi måste stå bra i försvaret och sen ha tålamod i anfallsspelet. Låter vi dem göra tio mål på kontring kommer vi inte att ha någon chans.

DANIEL VANDOR

BÄST MÅLSNITT I HANDBOLLSLIGAN

Magnus Persson, Alingsås HK, 7,80
Kim Andersson, Ystads IF, 6,67
Alfred Ehn, IFK Skövde, 6,60
Fredrik Petersen, HK Malmö, 6,33
Simon Jeppsson, LUGI HF, 6,33
Ola Pewik, Ricoh HK, 5,20
Lars Møller Madsen, HIF Karlskrona, 5,20
Tobias Johansson, Redbergslids IK, 5,00
Viktor Ottosson, IK Sävehof, 4,80
Olafur Gudmundsson, IFK Kristianstad, 4,75

SKYTTELIGAN, UTLÄNDSKA SPELARE

Lars Møller Madsen, HIF Karlskrona, 26
Örn Ingi Bjarkason, Hammarby IF, 22
Henrik Knudsen, IFK Ystad, 22
Olafur Gudmundsson, IFK Kristianstad, 19
Andrej Rakowski, HIF Karlskrona, 15
Mirsad Pecikoza, HK Malmö, 14
Zoran Roganovic, HK Malmö, 14
Tim Sørensen, IFK Kristianstad, 13
Gunnar Steinn Jonsson, IFK Kristianstad, 13
Arnar Freyr Arnarsson, IFK Kristianstad, 11