Kristianstads plan: Tajt försvar och snabba kontringar

IFK Kristianstad bjuder in till oktoberfest i arenen med bratwurst och öl. På planen ska spelarna öka på feststämningen och förhoppningsvis fixa säsongens första Champions League-poäng.

CHAMPIONS LEAGUE
IFK KRISTIANSTAD–PPD ZAGREB
KRISTIANSTAD ARENA 18.15
SÄNDS PÅ TV3 SPORT & VIAPLAY

Efter en tuff start med matcher mot två av Final Four-kandidaterna Vardar och Kielce tar IFK Kristianstad i dag emot Zagreb som också står på noll poäng efter två omgångar.

Även om Zagreb inte håller Vardars eller Kielces klass så är det inget dussingäng. Laget, som tränas av den förre storspelaren Veselin Vujovic, tog sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut Bundesligamästaren Rhein-Neckar Löwen i åttondelsfinalen.

Mycket har dock hänt till den här säsongen på spelarfronten, bland annat försvann nyckelspelarna Filip Ivic och Luka Stepanic till Kielce respektive PSG, och försäsongen blev hackig då såväl Vujovic och fem spelare var i väg på OS.

– De är likt IFK ett ungt lag och för vår del blir det viktigt att spela ett tajt försvarsspel och vara snabba i kontringarna. Det är är vår chans, säger IFK-tränaren Ola Lindgren till klubbens hemsida.

På en punkt ligger IFK Kristianstad ordentligt i lä. Två raka SM-guld är imponerande, men man har minst 24 år kvar tills man kan Zagrebs notering på antal raka nationella mästerskapstitlar. Vårens guld var nämligen det 26:e raka kroatiska guldet för klubben.

DANIEL VANDOR

SKYTTELIGAN I CHAMPIONS LEAGUE

Filip Taleski, Metalurg, 18 (3 matcher)
Alex Dujshebaev, Vardar, 16 (2)
Uwe Gensheimer, Paris SG, 16 (2)
Wael Jallouz, Barcelona, 16 (3)
Kentin Mahe, Flensburg-Handewitt, 16 (3)
Stipe Mandalinic, Zagreb, 15 (2)
Ramadan Döne, Besiktas, 14 (2)
Holger Glandorf, Flensburg-Handewitt, 14 (3)
Momir Ilic, Veszprem, 14 (2)
Rastko Stojkovic, Meshkov Brest, 14 (2)
Philip Henningsson, IFK Kristianstad, 13 (2)
Valero Rivera, Barcelona (3)
Gabor Csaszar, Kadetten Schaffhausen (2)
Magnus Bramming, Holstebro, 13 (2)

IFK Kristianstads inledning i Champions League

Vardar (h) 23–28
Kielce (b) 28–38

PPD Zagrebs inledning i Champions League

Celje (b) 28–30
Pick Szeged (h) 24–26

Bilden: Philip Henningsson har varit IFK Kristianstads bäste spelare hittills i Champions League-spelet, där han redan gjort 13 mål och ligger med i toppen av skytteligan. Foto: Bildbyrån.