Kristianstad vidare till EL-kvart

IFK Kristianstad avancerade under tisdagskvällen till kvartsfinal i European League. Sammanlagt besegrade man spanska Ademar Leon med 67–58 över två matcher i Kristianstad Arena.
– Jag är stolt över avancemanget, sade huvudtränare Ulf Larsson på presskonferensen efter tisdagsmatchen.

Mitt i brinnande SM-slutspel gästades IFK Kristianstad av spanska Ademar Leon för ett dubbelmöte i European Leagues åttondelsfinal. Till följd av ett covid-19-utbrott i Ademar kunde inte första mötet spelas enligt plan. Därför spelades första matchen redan under måndagskvällen.

Då var det slovenen Gregor Ocvirk som ledde IFK:s anfallsstyrkor med sina elva mål. Under tisdagen var det Alfred Ehns tur. Vänstersexan som har kämpat sig tillbaka från skada noterades för sju fullträffar.

Sammanlagt vann Kristianstad med 67–58 mot spanjorerna. Därmed är klubben för första gången någonsin i kvartsfinal i European League (tidigare EHF-cupen).

– Jag är stolt över avancemanget. Jag tycker vi spelade bättre igår, men vi började springa i andra halvlek och var därmed kapabla att vända på matchen, sade huvudtränare Ulf Larsson på tisdagskvällens presskonferens.

Avancemanget betyder att Kristianstad ställs mot tyska SC Magdeburg i kvartsfinal som tidigare i höstas föll borta mot Alingsås HK i gruppspelet. I Magdeburg spelar bland annat svenskarna Tobias Thulin och Daniel Pettersson.

EUROPEAN LEAGUE, KVARTSFINALER

Tjechovskije Medvedi (Ryssland)–Rhein-Neckar Löwen (Tyskland)
GOG (Danmark)–Orlen Wisla Plock (Polen)
IFK Kristianstad (Sverige)–SC Magdeburg (Tyskland)
Montpellier HB (Frankrike)–Füchse Berlin (Tyskland)
Första laget inleder hemma 13 april, returen spelas 20 april

Foto: Bildbyrån