Kristianstad vidare i Europa League

Nästa helg skulle IFK Kristianstad ta sig an norska Arendal i den första av två matcher i den första kvalomgången till nya Europa League. Så blir det inte – i stället har Kristianstad tilldömts segern och är klart för andra kvalrundan.

Vårens ligasegrare Alingsås HK kliver direkt in i gruppspelet i nya Europa League och kan där få svenskt sällskap av både HK Malmö och IFK Kristianstad.

De två skånska klubbarna skulle kliva in i den första av tre kvalomgångar inför gruppspelet och Malmö skulle göra upp med danska Skjern och Kristianstad med norska Arendal.

Malmö tar emot Skjern hemma nästa lördag och spelar returen i Danmark helgen efter, men för Kristianstad blir det inga matcher. Detta sedan de norska karantän- och covid-19-restriktionerna gör att matcherna inte kan spelas som planerat. Europeiska Handbollförbundet har därmed beslutat att tilldela Kristianstad segern och avancemanget till den andra kvalomgången.

– Ett väldigt tråkigt besked men kanske lite väntat. Vi hade sett fram emot att möta Arendal och mäta krafterna på planen. Tyvärr var det nationella norska restriktioner som satte stopp för de här matcherna men vi har haft en väldigt bra och konstruktiv dialog med Arendal. De har verkligen försökt allt för att få till det. Vi tittar redan nu på att kunna hitta möjligheter för att mötas under försäsongen nästa år, säger Kristianstads sportchef Jesper Larsson till klubbens webbsida.

Foto: Bildbyrån