Kristianstad jagar första CL-segern

Efter två omgångar står IFK Kristianstad fortfarande på noll poäng i Champions League-gruppspelet. På söndagen jagar IFK första segern när man gästar den polska ligatvåan Wisla Plock.

IFK Kristianstad har fått en tung start på sitt Europaäventyr. De inledande matcherna mot GOG och Dinamo Bukarest slutade i förlustsiffror för IFK, som inför söndagens bortamatch mot Wisla Plock är i behov av två poäng.

Wisla Plock slutade på andraplats i polska ligan i fjol bakom Kielce. Landslagsmannen Philip Stenmalm värvades i somras och har presterat väl under säsongsinledningen. I lagets förra Europamatch mot Kadetten Schaffhausen blev Stenmalm målbäst med fem fullträffar.

Kristianstad kommer närmast från en chockartad tiomålsförlust på hemmaplan mot HK Malmö. Så här sa Adam Nyfjäll om Wisla Plock när Handbollsligan intervjuade IFK:s mittsexa inför Malmömatchen sist.

–  Jag har såklart tittat på dem. Det är en tuff bortamatch med mycket publik och ljud från läktarhåll. Det ska bli kul att träffa och möta Philip.