Kristianstad illa ute i European League

IFK Kristianstad föll tungt under tisdagskvällen i första mötet med SC Magdeburg. Tyskarna vann den första kvartsfinalen i European League klart. 28–34 skrevs slutsiffrorna i Kristianstad Arena.

Parallellt med SM-slutspelet har IFK Kristianstad som enda svenska lag tagit sig till utslagsfasen i European League, före detta EHF-cupen.

Under tisdagskvällen inledde man kvartsfinalspelet mot tyska SC Magdeburg. Den tyska tabellfyran, med svenskarna Tobias Thulin och Daniel Pettersson i truppen, gästade Kristianstad Arena med stort självförtroende.

Efter en jämn start var det tyskarna som först kopplade greppet. Trots fint spel av IFK:s målvakt Espen Christensen lyckades inte hemmalaget hålla nere Magdeburgs siffror. 13–16 blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek fortsatte Magdeburg föra spelet. Högernian Ómar Ingi Magnusson ledde tyskarnas anfallsstyrkor med bravur och noterades totalt för tolv mål på 15 avslut.

I Kristianstad var det blivande Tysklandsproffset Adam Nyfjäll som var farligast framför mål. Med fem kassar blev han IFK:s bästa målskytt för kvällen. Även unge Albin Selin stod för en fin match med fyra av fyra från sin högerkant.

Dessvärre utgick lagkapten Olafur Gudmundsson med en skada. Samtidigt fick försvarspjäsen Hampus Henningsson syna det röda kortet i andra halvlek efter tre utvisningar.

Precis som i semifinalpremiären mot IFK Skövde i helgen fick Kristianstad efter 60 minuter se sig besegrade. Denna gången skrevs slutsiffrorna 28–34.

Det lämnar Kristianstad i ett svårt utgångsläge inför returen i Magdeburg. Den spelas om exakt en vecka. 18.45 på tisdag den 20 april är det avkast i GETEC Arena.