Kristian Zetterlund: ”Håller alla tummar och tår”

Det är skarpt läge på lördagseftermiddagen för slutspelsjagande Redbergslids IK. De mesta mästarna gästas av tabelljumbon HK Varberg och är pressade att vinna om chanserna till SM-slutspel ska finnas kvar. 
– Vi kommer gå all in och ge järnet, säger succémålvakten Kristian Zetterlund som har seglat upp i toppen av statistikligorna. 

REDBERGSLIDS IK–HK VARBERG
LÖRDAG 12 MARS 16.15
SÄNDS PÅ CMORE

Efter IFK Ystads seger mot Eskilstuna Guif tidigare i veckan står nu kampen om den sista slutspelsplatsen mellan Lugi HF och Redbergslids IK. De två klassikerklubbarna möttes i måndags och delade på potten i Lund. Ett resultat som gynnade Lugi mer än RIK.

– Jag var väldigt besviken efter matchen. Vi borde haft två poäng med oss vilket hade underlättat för oss. Nu är vi beroende av att Lugi inte tar någon mer poäng tack vare målskillnaden, berättar Kristian Zetterlund som slutade matchen med makalösa 45% i räddningar och fyra av sju straffräddningar.

Du är på delad fjärdeplats nu i räddningsligan med bland annat 74 räddningar på de senaste fyra matcherna. Har du nått din formtopp?

– Ja, det kan man väl säga. Jag jobbade lite annorlunda i januari med vår fystränare Pontus Axell. Vi lade upp en plan som gick ut att vara så fräsch som möjligt i mars. Där träffade vi verkligen rätt. Jag känner att jag har nått min formtopp såväl fysiskt och psykiskt, säger Zetterlund och fortsätter:

– Det är kul just nu med handboll. För egen del har det varit en väldigt bra säsong. Jag har gjort några bottenmatcher men det är normalt när man är så ung som jag är. Men det hade varit lite roligare om vi hade haft resultaten med oss. Det finns en risk nu att vi missar slutspel vilket inte är skoj.

Det blir spel inför tomma läktare på lördag hemma mot HK Varberg. Hur går dina tankar inför matchen som ni dessutom har fått flytta från Scandinavium till Aranäshallen?

– Det blir ju en helt annan tillställning utan all publik. Men vi vet förutsättningarna. Vi måste vinna. Vi kommer gå all in och ge järnet.

Senare på lördagskvällen möts Eskilstuna och Lugi där ni behöver hjälp av hemmalaget. Hur ser du på era chanser att nå slutspel?

– Chanserna finns ju, men de har minskat lite som sagt. Guif är dock ett typiskt lag som kan sprattla till och plocka poäng. Vi håller såklart alla tummar och tår, men det gäller ju att vi också tar två poäng i våra resterande matcher.

Vad har ni pratat om i laget efter torsdagens besked om spel utan publik?

– Vi har inte pratat så jättemycket om det. Alla vet vad som förväntas av oss på plan och det är där vårt fokus ligger. Allt annat är som det är.

Hur kommer du tackla matchen mot Varberg?

– Jag kommer köra exakt likadant som jag gör varje match. Jag ändrar inte på några rutiner.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Målvakternas MEP-liga

1. Anton Hellberg, HK Malmö, 54,52
2. Kristian Zetterlund, Redbergslids IK, 54,09
3. Richard Kappelin, IFK Kristianstad, 52,09
4. Sebastian Abrahamsson, Önnereds HK, 46,57
5. Niklas Kraft, Alingsås HK, 37,85
6. Anton Hagvall, Lugi HF, 35,63
7. Fabian Norsten, IFK Skövde, 35,36
8. Samuel Johannesson, IF Hallby, 34,64
9. Gustav Skagerling, Alingsås HK, 34,03
10. Herdeiro Lucau, Eskilstuna Guif, 31,75