Krantz: ”Längtar efter matchen”

Champions League har skapat en minst sagt ovanlig kvartsfinalserie mellan Eskilstuna Guif och IFK Kristianstad. Men två veckors speluppehåll för Guif tror målvakten Adam Krantz bara är positivt för hans lag.

ESKILSTUNA GUIF-IFK KRISTIANSTAD
SÖNDAG 1 APRIL, 18.00
STIGA SPORTS ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Eftersom IFK Kristianstad spelat Champions League-slutspel mot Flensburg, har Guif snällt fått vänta på att ta revansch efter förlusten i första kvartsfinalen. Ett två veckors uppehåll man hanterat bra, menar Adam Krantz.

– Vi inledde med lite lugnare träning första veckan med mer fys, sedan har vi trappat upp tempot allt mer. Man var kanske lite orolig för hur det skulle gå men såhär i efterhand fanns det inget att oroa sig för. Tempot har varit jäkligt bra, vi har fått vila ut och känns taggade.

Krantz tror vidare att väntan på match för Eskilstunagänget har inneburit ett extra sug för både lag och fans.

– Man anpassar sig alltid efter situationen man ställs inför. Nu har vi fått gå och längta lite efter matchen och det tycker jag har varit ganska härligt, speciellt eftersom vi ska spela hemma. Jag tror och hoppas det varit samma för fansen, att det byggs upp lite inför den här matchen. Dessutom känns det som att vi går in med helt nya förutsättningar eftersom den första kvartsfinalen var så länge sedan.

Ni är tungt nederlagstippade av i princip alla, hur hanterar ni det?

– Det är nog olika från person till person. Inom laget känner vi ju att vi kan klara av det här, men hur man på individnivå hanterar saker som att det skrivs artiklar i Kristianstad om vilka dom ska välja i semifinal och så, ja det är nog väldigt olika. Vissa bryr sig inte medan andra använder det som tändvätska.

– Sedan tycker jag vi visade redan i första kvartsfinalen att vi är ett mycket bättre lag än förra året mot Kristianstad. Lägstanivån är mycket högre, vi kan vinna utan att spela på topp och när vi väl når toppen kan vi slå alla lag.

Krantz själv har en fin säsong bakom sig där det nu står klart att han är målvakten i Månadens Lag för mars.

– Det är klart det är kul! Den som inte tycker det har antingen varit med för ofta eller så ljuger han (skratt). Det är ett kvitto på att jag hållit en jämn nivå under en längre period och det är en skön känsla att ha med sig i ett slutspel.

Du skrev nyligen på för ytterligare en säsong med Guif, vilket jag antar betyder att du trivs bra?

– Självklart. Det blev ett lyft för mig när jag kom hit från Önnered för några år sedan och jag trivs superbra med att spela för Guif.

MARCUS LÖFSTRÖM

MÅNADENS LAG MARS

Målvakt: Adam Krantz, Guif, 2,3 MEP-snitt
Vänstersex: Hampus Andersson, Ystad, 3,7 MEP-snitt
Mittsex: Oscar Bergendahl, Alingsås, 3,1 MEP-snitt
Högersex: Hampus Olsson, HIF Karlskrona, 4,5 MEP-snitt
Vänsternio: William Bogojevic, Sävehof, 3,4 MEP-snitt
Mittnio: Jonathan Carlsbogård, Redbergslid, 3,6 MEP-snitt
Högernio: Albin Lagergren, IFK Kristianstad, 3,5 MEP-snitt

IFK KRISTIANSTAD-GUIF 1–0

18/3 Kristianstad-Guif 28–23
1/4 Guif-Kristianstad
11/4 Kristianstad-Guif
Ev 14/4 Guif-Kristianstad
Ev 16/4 Kristianstad-Guif

FOTO: BILDBYRÅN