Andersson: ”Krävs minst lika hårt jobb”

HK Malmö är en seger från att skriva klubbhistoria. Men Jim Andersson vill helst inte tänka för mycket på annat än att ta just den där segern som innebär semifinal.

HK MALMÖ-SÄVEHOF
ONSDAG 28 MARS, 18.30
BALTISKA HALLEN
SÄNDS ÄVEN I SPORTKANALEN OCH C MORE

Precis som i första mötet lagen emellan var HK Malmö starkast när det skulle avgöras i Partille Arena. Sävehof hade ledningen med några sekunder kvar, men efter en Malmö-kvittering sprang skåningarna ifrån i förlängningen.

– Just nu känns det såklart jättebra. Vi fick en jäkla energi efter ordinarie tid och när vi samlade oss inför förlängningen hade vi en jäkla go känsla i laget. När domarna igång var man inte nervös alls, säger Jim Andersson om det som avgjorde den andra kvartsfinalen.

Kändes det som att ni höjde er lite med tanke på den sena kvitteringen, och att Sävehof kanske sjönk något?

­– Nej det skulle jag inte säga, Sävehof var säkerligen fortfarande lika sugna på att vinna och taggade som innan. Men i förlängningen kom Dan Beutler in i mål och gjorde det som bara han kan göra. Han stängde igen totalt och det tar energi från Sävehof.

Spelar det inför en förlängning någon roll att ni leder med 1–0 i matcher och inte har lika mycket att förlora tror du?

– Kanske lite, men å andra sidan är man alltid lite spänd i en förlängning även om det inte specifikt handlar om att man är nervös. Så egentligen tror jag inte det hade så mycket med segern att göra.

Hur förklarar du att ni nu har 2–0 i matcher?

– Det har varit två ganska målsnåla historier under ordinarie tid så båda försvaren har varit bra. Vi har haft bra samarbete mellan målvakt och försvar, samt att vi den här säsongen blivit bättre på att vinna de där jämna matcherna där vi kanske förlorade eller fick ett kryss med oss innan. Det känns väldigt positivt, hedersamma förluster vill man aldrig ha.

Ni kan skriva historia nu genom att vinna en match till och ta er till semifinal, dit HK Malmö aldrig nått innan. Är det något man tänker på?

– Alla vill såklart att vi ska gå vidare, inte minst vi själva i laget, men jag försöker att inte tänka på det där med historia så mycket. Det blir för mycket i huvudet. Vi vill vinna och hoppas göra det redan nästa match, men Sävehof är fortfarande ett grymt duktigt lag. Dom vände dessutom 0–2 till 3–2 mot Redbergslid förra säsongen så det kommer krävas minst lika hårt jobb även framöver. Sävehof vill garanterat inte avsluta säsongen innan april månad.

MARCUS LÖFSTRÖM

SKYTTELIGAN GRUNDSERIEN HK MALMÖ

Fredrik Petersen, 164
Adam Lönn, 128
Anton Blickhammar,  107
Jim Andersson, 101
Linus Persson, 100

HK MALMÖ-SÄVEHOF 2–0

19/3: Malmö–Sävehof 22–18
26/3: Sävehof-Malmö 27–31
28/3: Malmö–Sävehof
Ev 11/4: Sävehof–Malmö
Ev 16/4: Malmö-Sävehof

Foto: Bildbyrån