Kasper Larsson: ”Vi spelar en snabbare handboll”

Eskilstuna Guif lockade över 2 700 åskådare i premiärsegern mot HK Malmö. Nu hoppas man på ny storpublik när de regerande mästarna kommer på besök till Stiga Sports Arena

– De är lite desperata efter poäng, så vi ska försöka utnyttja det med vår taktik och matchplan, säger Kasper Larsson i Guif. 

ESKILSTUNA GUIF–YSTADS IF
29 SEPTEMBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Efter hemmasegern mot HK Malmö i första omgången har det blivit två två förluster för Eskilstuna Guif som avverkat två tuffa bortamatcher mot Lugi och IFK Kristianstad.

– Första hemmamatchen var jättebra från vår sida. Mot Lugi saknades det en del från vår sida i första halvlek. Vi hade chansen att ta poäng men lyckades inte. Det var lite samma mot IFK Kristianstad även om det är den tuffaste bortamatchen på säsongen. Men vi håller oss till vårt. Även om vi har två poänglösa matcher känns det bättre och stabilare än förra året, säger 22-årige Kasper Larsson, som har gjort 16 mål och fem assist på tre matcher.

På vilket sätt känns det stabilare?

– Det är viktigt att vi fått behålla vår stomme i laget. Vi har ungefär samma spelare och har fått ett par tillskott i Robin Granlund som är en bra skytt och Matija Spikic som kompletterar Marko Roganovic i målet.

Samtliga seriematcher med Eskilstuna Guif har varit målrika. Laget har både gjort och släppt in flest mål i Handbollsligan hittills.

– Vi har gjort över 30 mål i alla matcher, samtidigt har vi släppt vi in mycket också. Vi spelar en snabbare handboll och då blir det fler mål åt båda håll, men vi måste kika lite mer på försvarsspelet och se vad vi kan förändra. Sedan har vi även fått för mycket utvisningar som gjort att vi fått spela en del i underläge i matcherna.

I fjol hade Eskilstuna ett hemmasnitt på 995 åskådare. Nu hoppas klubben på att den siffran ska öka efter succén i hemmapremiären mot HK Malmö där man drog över 2 700 åskådare i gratismatchen i Stiga Sports Arena.

– Det gör jättestor skillnad att spela inför 800-900 åskådare jämfört med premiären senast. Vi fick en bra start mot HK Malmö och kände att publiken var med oss. Då blir det skillnad, speciellt i början när vi får flow i spelet. Hemmapremiären var riktigt häftig och hela laget känner att vi blir bättre av det. Nu hoppas vi att publiken vill komma tillbaka.

Inför torsdagens hemmamatch mot Ystads IF testar klubben ett annat grepp för att skapa en ny publikfest. Istället för gratismatch kan åskådarna nu swisha valfritt belopp för sin matchbiljett. Kasper Larsson, som är en av åtta egna produkter i Guifs trupp, uppskattar kampanjen.

– Det är viktigt att locka Eskilstuna-folken från början och att fler får sug på handboll. Då tycker jag att detta är en bra idé. Vi fick fullträff i den första hemmamatchen och förhoppningsvis tycker folk att det är kul att gå på handboll.

Vad förväntar du dig för match mot de regerande mästarna?

– Det är ett jättetufft motstånd på nytt, men att vi spelar på hemmaplan ger oss fördelar. Ystads IF har bra spelare på varje position så det gäller att göra en topprestation om vi ska ta poäng.

Ni möter ett pressat bortalag som står på noll poäng. Hur ska ni ta er an det?

– Ystad är kanske inte samma avslappnade lag om de kommit med två segrar istället. De är lite desperata efter poäng, så vi ska försöka utnyttja det med vår taktik och matchplan.

MARCUS HEED

Eskilstuna Guifs interna skytteliga efter tre omgångar

1. Erik Persson, 20 mål
2. Kasper Larsson, 16
3. Marcus Ekman, 15
3. Pavle Karacic, 15
5. Fredrik Gustavsson, 11
6. Melker Norrman, 5
7. Robin Granlund, 4
8. Filip Johansson, 3
8. Olle Österhall, 3
10. Elias Hall, 2

Foto: Bildbyrån