Johannes Sandgren: ”Blir en annan spänning”

Efter fyra omgångar är Karlskrona poänglösa i Handbollsligan. Nu väntar en tidig ödesmatch mot Önnered på hemmaplan.

– Jag tycker att vi är på rätt väg, säger formstarke niometaten Johannes Sandgren.

HIF KARLSKRONA–ÖNNREDS HK
TORSDAG 4 OKTOBER 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

I våras behöll HIF Karlskorna sin plats i Handbollsligan efter kvalseger mot Varberg HK. Nu står Blekingelaget på noll poäng efter fyra omgångar. Under inledningen av säsongen har de däremot mött förra årets finalister IFK Kristianstad och HK Malmö.

– Vi har väl blandat och gett lite. Första matchen mot IFK Ystad var ingen höjdare, men efter det har vi ändå spelat bättre mot topplagen. Nu på slutet känns det som att vi har kommit igång och är på rätt väg. Vi måste slå lagen som vi tampas med där nere för att hålla oss flytande, säger Johannes Sandgren och fortsätter:

– Målet är absolut att hänga kvar i Handbollsligan. Vi har inget direkt placeringsmål, men ambitionen är att klara nytt kontrakt.

Inför säsongen tappade Karlskrona fjolårets tre bästa målskyttar Hampus Olsson (HK Malmö), Jakob Nygren (Ystads IF) och Lars Møller Madsen (slutat). I stället har andra spelare klivit fram som Johannes Sandgren. Den 28-årige niometaren är lagets skyttekung hittills och satte bland annat sex mål i den senaste matchen mot HK Malmö.

– Det blir ganska naturligt när ett par spelare lämnar. I fjol fick jag inte spela så mycket över huvud taget. Nu när vi inte har en lika bred trupp blir det naturligt för mig att ta större ansvar. Egentligen har jag vetat att jag hållit en hyfsad nivå tidigare också. Men visst, med förtroende och mycket speltid kombinerat med en bra försäsong känns det bättre för egen del.

Under torsdagen väntar en viktig match i bottenstriden. Karlskrona tar emot nykomlingen Önnered på hemmaplan.

– Önnered vann senast mot IFK Ystad och kommer säkert med lite råg i ryggen efter det. Matchen blir viktig eftersom Önnered är en förmodad bottenkandidat tillsammans med oss. Det blir inte som att möta Kristianstad eller Malmö på bortaplan där vi inte har några förväntningar oss. Nu blir det en annan spänning. Samtidigt gillar vi att spela på vår hemmaplan. Det kommer att bli en rolig match.

MARCUS HEED

Karlskronas bästa målskyttar 17/18

Hampus Olsson (nu i HK Malmö), 147 mål
Jakob Nygren (nu i Ystads IF), 120
Lars Møller Madsen (slutat), 105
Johannes Sandgren, 83
Tobias Nordahl, 82

Karlskronas bästa målskyttar 18/19

Johannes Sandgren, 18
Linus Fernebrand, 13
Tobias Nordahl, 13
Nicklas Grundsten, 11
Tomas Reznicek, 11

Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån