Jerry Hallbäck: ”Vi kommer bli svåra att slå”

I kväll ställs Jerry Hallbäck för första gången mot laget han förde upp i Handbollsligan 2015. Hans Ystads IF tar emot HK Aranäs. 

– Vi kommer att bli svåra att slå, säger han. 

YSTADS IF–HK ARANÄS
TISDAG 19 SEPREMBER 19.00
YSTAD ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Som spelare är Jerry Hallbäck tillsammans med Mikael Franzén mesta mästaren Redbergslids mesta mästare. Sju gånger vardera blev de svenska mästare under den aktiva karriären. En annan sak de är ensamma om är att ha fört upp HK Aranäs i Handbollsligan som tränare. Franzén gjorde det 2010, Hallbäck 2015.

Hallbäck ledde och höll kvar Aranäs i elitserien de två senaste säsongerna, men flyttade i somras till Ystad och YIF. Två år tidigare gjorde sonen Anton samma flytt.

Fem gånger har far och son möts – samtliga gånger har Anton gått segrande ur striden. Senast lagen möttes, i mars, var dock Anton inte med – då vann Jerrys Aranäs.

Och Jerry är den sista som skulle underskatta Aranäs.

– Av erfarenhet vet jag att det i killarna från Kungsbacka, finns en kraft och styrka att slå ur underläge och det är det som många lag faller på, för oss gäller det att slå hål på det, skriver Jerry på YIF:s hemsida.

– Jag ser fram emot att möta Aranäs här i arenan. Det ska bli intressant att se vilka förändringar som gjorts i laget. Nu har jag varit i Ystad ett tag och vi har redan hunnit med att spela både träningsmatcher och seriematcher tillsammans. I Ystads IF har vi en spännande elittrupp med en bra blandning av unga och mer rutinerade spelare. Vi kommer att bli svåra att slå, säger Jerry Hallbäck i en annan artikel på  YIF:s hemsida.

I YIF-truppen finns dessutom familjens minsting, Ludvig, 16 år. Han väntar på sin debut i Handbollsligan.

– Det är fräckt att ha båda sönerna med i laget. Jag har varit tränare för båda tidigare uppe i Kungsbacka och det är ingen skillnad nu. Anton har visat framfötterna och gjort bra ifrån sig redan innan jag kom till Ystads IF, och Ludde kommer kanske mest att vara med i utvecklingslaget till en början.

DANIEL VANDOR

ANTON HALLBÄCKS FACIT MOT ARANÄS

170319 Aranäs–Ystads IF 29–27 – spelade ej
161118 Ystads IF–Aranäs 33–22 – fyra mål
161009 Aranäs–Ystads IF 25–33 – fem mål
160313 Aranäs–Ystads IF 27–35 – sju mål
151118 Ystads IF–Aranäs 32–27 – tre mål
150917 Aranäs–Ystads IF 23–29 – fyra mål

TIDIGARE ARANÄSPROFILER I YIF

Jerry Hallbäck
Carl Löfström
Jesper Gustavsson
Anton Hallbäck
Alexander Borgstedt
Ludvig Hallbäck
Magnus Lindén

YIF VS ARANÄS

Tabellplacering: 8–13
Matcher: 2–2
Segrar: 1–0
Oavgjorda: 0–0
Förluster: 1–2
Gjorda mål (snitt): 28,5–17,5
Insläppta mål (snitt): 29,0–26,5
Utvisningar: 12–8
Tekniska fel: 19–23
Assist: 17–8

Bilden: Fyra tidigare Aranäsprofiler på rad: Jerry Hallbäck, Jesper Gustavsson, Anton Hallbäck och Magnus Lindén. Foto: Bildbyrån