Hugo Bengtsson: ”Gäller att skrapa knäet i varje avslut”

Önnereds HK har fostrat många framgångsrika kantspelare på både dam- och herrsidan. Den senaste att göra ett avtryck i elitsammanhang heter Hugo Bengtsson och har tillhört klubben sedan barnsben. 
– Det klart att jag är stolt över att ha gått den långa vägen från bollskolan till A-laget, säger Bengtsson inför Eskilstuna Guif.

ÖNNEREDS HK–ESKILSTUNA GUIF
LÖRDAG 23 NOVEMBER 16.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Endast en match spelas i Handbollsligan på lördagen. 16.00 ställs tian Önnereds HK mot nian Eskilstuna Guif. En viktig match i jakten på ingenmansland och fortsatt kontakt med slutspelslagen.

– Det är många som har sett bra ut på träning. Det syns att det ska bli en kul och viktig match, säger Hugo Bengtsson, högersexa i Önnereds HK.

Hur mår kroppen?

– Vi har inte spelat särskilt mycket den senaste tiden så kroppen mår bra.

Senast förlorade ni borta mot Alingsås HK. Hur vill du analysera er insats i Estrad Alingsås?

– Jag tyckte vi spelade bra, vi släppte bara 27 mot Alingsås vilket är ganska bra. Men vi brände jättemycket. Det var bra lägen dessutom. Det var inget fel på anfallsspelet men skärpan saknades. Sen är Alingsås duktiga i sin hemmaborg.

Hur slipar man på skärpan?

– Det gäller att verkligen skrapa knäet i varje avslut. Hänga de där extra millisekunderna i luften. Gör man det brukar det bli mål. Men det är lättare sagt än gjort, erkänner Bengtsson.

Hur vill du summera din egna höst (13 matcher, 43 mål)?

– Jag tycker det har känts bra. Jag har fått mycket förtroende och speltid. Några matcher har det inte gått lika bra för mig, men på det stora hela är jag nöjd med hösten.

Du har ökat din målsnitt rejält jämfört med förra säsongen. Vad tror du det beror på?

– Många grejer. För det första får jag spela mer och för det andra är det här mitt andra år i Handbollsligan. Jag har mer rutin och har utvecklat min fysik.

Vem har betytt mest för dig i den här utvecklingen?

– Svårt att säga. Det är många spelare, men främst Tommy Atterhäll som kommer med bra tips. Jag vill även nämna Anton Hallbäck som pumpar ut bollarna till mig så jag får lite att jobba med.

Du har Önnereds HK som moderklubb och har aldrig tillhört någon annan förening. Hur stolt är du över det?

– Det klart att jag är stolt över att ha spelat i en och samma förening hela sitt liv. Jag har gått den långa vägen från bollskolan till Önnereds A-lag. Det är lite kul. Man känner ju väldigt många i föreningen.

Varför blev det Önnered?

– Det låg närmast. Pappa spelade även i Önnered och de hade bättre ungdomslag än övriga lag i närheten. Det var ett självklart val.

Vad ger du er för chanser mot Eskilstuna Guif på lördag?

– Jag skulle säga att vi har väldigt goda chanser. Mycket beror på oss, vi har verkligen matchen i våra egna händer. Bara vi gör det vi snackar om på träningarna.

Både ni och Eskilstuna Guif har åtta antal poäng i tabellen och är jämsides med varandra. Hur stor vikt vill du lägga på lördagens möte?

– Det är en jätteviktig match. Det är alltid flerapoängsmatcher mot de lagen som ligger nära oss i tabellen. Eftersom vi förlorade senast är vi extra revanschsugna.

Slutligen, vad blir viktigast för er?

– Jag skulle säga försvar- och kontringsspelet. Sitter det kommer vi har goda chanser att vinna, avslutar Hugo Bengtsson.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Egna produkter i Önnereds HK

Rex Rademacher
Hugo Bengtsson
Christoffer Örtenwall
Marcus Norrbrink

Intern skytteliga

1. Anton Schultze, 67
2. David Sandberg, 56
3. Anton Hallbäck, 50
4. Hugo Bengtsson, 43
5. Viktor Rhodin, 30