Hampus Dahlgren: ”Hade deras förlust på känn”

Tabelljumbon HK Varberg får under lördagen besök av ett stukat Alingsås HK. Ett fullt överkomligt motstånd enligt kostrådgivaren och vänstersexan Hampus Dahlgren.
– Jag tycker vi har stora chanser till seger, även om vi har presterat ganska ojämnt hittills, säger Ronneby HK-fostrade Dahlgren.

HK VARBERG–ALINGSÅS HK
LÖRDAG 21 OKTOBER 15.00
SÄNDS PÅ CMORE

Torsdagens elvamålsförlust för Alingsås HK hemma mot HK Aranäs kom som en chock för många. Men inte för Hampus Dahlgren i HK Varberg som själv vet hur det är att besegra AHK i Estrad.

– Jag hade det faktiskt på känn om jag ska vara ärlig. Aranäs är duktiga på att kämpa. Är man inte på tårna mot dem blir det tufft. Alingsås hade inte marginalerna på sin sida i början och kunde inte hämta ikapp. Men det klart att siffrorna (18–29) var lite överraskande, menar Dahlgren som tidigare i oktober tog plats i månadens MEP-lag.

Känner du att det har gått lika bra som statistiken visar?

– Statistik är statistik och inget man fokuserar på. Jag fokuserar på att vinna matcher. Men självklart är det väldigt kul när man kan bidra med bra prestationer. Det ger en trygghet inför matcherna.

Ni har tre raka förluster i serien och ligger sist inför mötet med AHK. Var står ni formmässigt?

– Det känns lite som en nystart eftersom vi bara har mött Eskilstuna Guif sedan uppehållet. Vi har tränat på bra. Det ska bli intressant att se var vi står någonstans. Förhoppningsvis har vi blivit stabilare och slipat bort våra misstag. Det ska bli jäkligt kul att se om vi har tagit kliv framåt.

Ni har bekräftade covid-19-fall i truppen inför matchen. Hur mår ni som lag?

– De som inte är smittade mår bra. Vi har tränat på som vanligt sedan vi fick besked om vilka som är friska och inte.

Hampus Dahlgren kom till Varberg 2019 från HIF Karlskrona. I år gör vänstersexan sin femte säsong i Handbollsligan. Och enligt honom själv är fokuset helt på handbollen, trots att 23-åringen är licenserad kostrådgivare och personlig tränare.

– Jag har alltid, och kommer att fortsätta satsa på handbollen hundraprocentigt. Jag försöker leva ett så likt proffsliv som möjligt. Jag är väldigt noggrann med vad jag äter och hur jag tränar och sover. Jag gör allt för att bli utlandsproffs och få tävla mot de bästa spelarna i de bästa ligorna, berättar Dahlgren som fortsätter:

– Sen vet jag inte om att vara kostrådgivare hjälper mig på handbollsplan. Men jag är som sagt väldigt noga med helheten. Maten, sömnen och belastningen. Sen har vi en fystränare som jag bollar med. Det är inte så att jag tar egna beslut. Utan vi bollar mycket med varandra.

Har du märkt av under din karriär att handbollsspelare slarvar med dem bitarna? Sömnen, belastningen, kosten osv…

– Först och främst är jag övertygad om att det är väldigt individuellt. Man ska göra det som passar en själv och det man tror på. Tror man på någonting tillräckligt hårt går det att lyckas. Jag är intresserad av mig själv och vad som kan göra mig bättre. Jag vill ta nästa steg i utvecklingen. Om det är att sova lite extra eller träna lite mer vet jag inte helt riktigt. Men jag är nyfiken.

Är du bäst tränad i HK Varberg?

– Jag gillar inte den frågan för i handbollen är vi olika. Vissa ska vara tunga och andra ska vara snabba. Det är otroligt svårt. Jag försöker vara så bra tränad utifrån mina egna förutsättningar. Jag lägger inga värderingar på att jämföra mig med andra spelare.

Vilken är din ultimata måltid inför en match?

– Jag äter ofta ris och halloumi. Med lite tomat och avokado samt rödkål. Det är min matchmåltid.

Hur kom du fram till den?

– Jag tror det var så enkelt att det gick bra första gången jag åt det. Det är inte svårare än så.

Vad ger du er för chanser mot AHK på lördag?

– Jag tycker vi har stora chanser till seger, även om vi har presterat ganska ojämnt hittills. Vår högstanivå är bra och vi är jäkligt sugna. Fajtas vi bra i 60 minuter hoppas jag att det räcker. Alingsås har spelat många matcher på få dagar och har haft otur med skador. Det kommer nog till spel lite slitna, även om de förmodligen känner en typ av revanschlust från matchen mot Aranäs.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Kantspelarnas MEP-liga

1. Isak Persson, Lugi HF, 36,83 MEP-poäng
2. Rasmus Thorbjörnsson, HK Aranäs, 35,16
3. Henrik Tilsted, IK Sävehof, 33,88
4. Viktor Hallén, Lugi HF, 31,52
5. Charles Hugoson, IF Hallby, 31,51
6. Andreas Berg, Önnereds HK, 31,04
7. Emil Frend Öfors, IFK Kristianstad, 29,08
8. Benjamin Helander, Alingsås HK, 28,78
9. Christoffer Nilsson, IFK Ystad, 28,19
10. Hampus Dahlgren, HK Varberg, 27,95

Foto: Bildbyrån