Hammarby IF nekas elitlicens

Svenska Handbollförbundets liganämnd för elitlicensfrågor har beviljat elitlicens för samtliga föreningar i Handbollsligan förutom för Hammarby IF. 

Liganämnden inrättades inför säsongen 2005/2006 med uppdrag att genom ett långsiktigt gemensamt regelverk kvalitetssäkra svensk herrelithandboll och därmed skapa förutsättningar för ekonomisk stabilitet och att elitföreningarna tävlar på lika villkor. Hos liganämnden kan föreningarna få råd och anvisningar avseende kriterierna för elitlicensen.

Efter liganämndens sammanträde har det beslutats att Hammarby IF inte beviljas elitlicens för kommande säsong och därmed inte får spela i Handbollsligan. 

– Sett till det reglemente som finns och de villkor som finns däri så kunde vi inte bevilja Hammarby elitlicens för säsongen 2019/2020 då de inte uppfyller flera kritiska villkor. Reglementet är tydligt när det gäller vilka regler man har att förhålla sig till och vilket underlag liganämndens ska fatta sina beslut på, säger Jan Henriksson, ordförande i liganämnden. 

Övriga 13 klubbar har uppfyllt kriterierna för elitlicens kommande säsong.  

Mer information om eliticensen