Hallén: ”Kommer bli fysiskt och taktiskt”

De flesta trodde IFK Kristianstad skulle välja vinnaren mellan Alingsås och Ystad. Istället valde man Lugi. Viktor Hallén tror det hade blivit lika tufft oavsett motstånd.

Det var nog en hel del förhandstips som sprack när Jesper Larsson i IFK Kristianstad förkunnade i tv-sändningen efter den sista kvartsfinalen att de regerande mästarna ville möta Lugi i semifinal.

Samma Lugi som var det lag som senast slog Kristianstad i just Kristianstad, och som var nära att göra om bedriften under grundserien.

– Vi satte oss ner alla spelare och ledare och snackade lite om hur vi kände kring motståndare. Det var ett val mellan två bra lag oavsett vilket så i slutändan tror inte jag det spelar så stor roll. Vi tog Lugi på grund av små saker, en lite bättre resväg och så vidare. Men oavsett motstånd hade det blivit grymt tufft. Mot just Lugi har vi haft jämna matcher i serien där det ofta avgjorts i slutskedet, förklarar Viktor Hallén valet av Lundagänget.

Och så ett härligt Skånederby på det såklart?

– Ja men absolut, det kommer bli bra drag runt den här matchserien och det är alltid kul. Dessutom har vi båda varit ute i Europa och gjort bra ifrån oss.

Vad tror du om den generella matchbilden i den här semifinalen, med tanke på just spelet i Europa?

– Det kommer bli fysiskt och väldigt taktiskt, precis som det är i Europa. Inget lag kommer bjuda på något direkt. Vi kan nog inte räkna med någon raggarhandboll där det kommer skott från alla möjliga håll (skratt), utan mer taktiskt och välplanerade avslut. Små misstag kan bli väldigt avgörande så jag tror de som kan hålla sig mest disciplinerade vinner.

87 mål i grundserien och hittills 21 i slutspelet är Viktor Halléns facit den här säsongen, hans andra i IFK Kristianstad och den första där han ses som ren startspelare.

– Som vanligt har det funnits några svackor här och där men säsongen är ändå okej tycker jag även om det finns mer att ta av. Jag kom in i slutspelet på ett bra sätt och har väl spelat lite som laget i övrigt – svajigt ibland men ändå bra och stabilt.

Innan du anslöt till Kristianstad var det nära att du skrev på för Gummersbach. Hur nära var det egentligen?

– Äsch, jag kommer inte ihåg alla detaljer men det var inte klart på något sätt. Jag tillhörde fortfarande Drott och det låg i deras händer.

Hur ser du på framtiden med tanke på att det var nära att det blev proffsliv i Tyskland då?

– Jag tränar och kör på. Kristianstad är numera inte bara en bra klubb i Sverige utan även i Europa där vi absolut skulle kunna matcha lag på nedre halvan i Bundesliga. Det gör att jag inte känner någon stress av att springa ut och leta ny klubb, att jag måste lämna. Jag trivs bra här, får träna bra och utvecklas. Det ska inte bara vara ett bud som ska komma, utan rätt bud i så fall. Och så ska ju Kristianstad vara nöjda med mig också så jag kan vara kvar (skratt).

MARCUS LÖFSTRÖM

STOCKHOLMARE I SEMIFINAL

Rickard Frisk
Klubb: Alingsås HK
Moderklubb: Tyresö Handboll

Daniel Tellander
Klubb: Alingsås HK
Moderklubb: Kärrtorpspojkarna

Gustav Skagerling
Klubb: Alingsås HK
Moderklubb: Tyresö Handboll

Viktor Hallén
Klubb: IFK Kristianstad
Moderklubb: Sannadals SK

Helge Freiman
Klubb: IFK Kristianstad
Moderklubb: Lidingö

Lucas Pellas
Klubb: Lugi HF
Moderklubb: BK Söder

Hampus Jildenbäck
Klubb: Lugi HF
Moderklubb: IFK Tumba

IFK KRISTIANSTAD-LUGI HF

19/4 IFK Kristianstad-Lugi HF
24/4 Lugi HF-IFK Kristianstad
27/4 IFK Kristianstad-Lugi HF
Ev 29/4 Lugi HF-IFK Kristianstad
Ev 2/5 IFK Kristianstad-Lugi HF

Foto: Bildbyrån