Gzim Salihi klar för nykomlingarna Amo

Småländska Amo gör debut i Handbollsligan kommande säsong. Den gångna veckan presenterade nykomlingarna hela fem nyförvärv. Bland annat IK Sävehofs högernia Gzim Salihi. 

Amo HK rustar för fullt för kommande säsong i Handbollsligan. Förra veckan presenterade man nyförvärven Arnar Birkin Halfdansson (Ribe-Esbjerg), Samuel Lindberg (Redbergslids IK), Erik Helgsten (HK Malmö), Vasko Sevaljevic (Redbergslids IK) och Gzim Salihi (IK Sävehof). Den sistnämnde spelade nyss SM-final för Sävehof.

– Det verkar vara ett kul och spännande projekt. Jag har ju spelat i många år i Sävehof och kände att ett miljöombyte kunde vara bra för mig. Sen känner jag ju Stocken som tränare och vet ungefär hur han vill spela och jag tror det passar mig, säger Salihi till Amos hemsida. 

Amos huvudtränare Andreas Stockenberg om Salihi:

– Gzim har alla egenskaper som krävs för en toppspelare på högernio, rätt längd, bra skott, god speluppfattning och en fin stegisättning.

25-årige Gzim Salihi kom till Sävehof 2014 och har Nödinge SK som moderklubb. 2019 och 2021 blev han svensk mästare med Sävehof.

Amo slutade på förstaplats i allsvenskan den gångna säsongen. Sedan tidigare har man också presenterat Erik Östling som nytillskott på mittsex-positionen.

Foto: Bildbyrån