Maria Larsen byter KHK mot VI

Efter ett år i Skåne och Kristianstad HK tackar Maria Larsen för sig. Nästa klubbadress för IFK Tumba-produkten blir VästeråsIrsta HF.

VästeråsIrsta presenterade sitt senaste nyförvärv under onsdagen. 20-åriga Maria Larsen ansluter till laget från Kristianstad HK.

– När vi mött Västeråsirsta har jag fått intrycket av att det är en väldigt seriös klubb med ett lag som alltid ger järnet och spelar sådan handboll som jag tror kommer passa mig som spelare. Det verkar vara ett väldigt härlig lag att spela i med bra sammanhållning, säger Larsen till VästeråsIrstas hemsida.

Utöver Larsen finns även Fanny Söderberg och Wilma Birger på högersex-positionen i VästeråsIrsta. Den förstnämnda är skadad för tillfället, medan Birger ansluter från allsvenska Ystads IF.

Sportchef Mattias Zachrisson om Larsen:

– I Maria får vi en riktigt bra högersida efter Fannys korsbandsskada. Ihop med Wilma kommer dom bilda en strax duo på högersidan.

Maria Larsen fick sin handbollsfostran i IFK Tumba. 2019 lämnade hon Tumba för Huddinge HK. 2022 gick flyttlasset vidare till Skåne och Kristianstad HK, där hon den gångna säsongen gjorde SHE-debut. Totalt blev det 21 matcher och 33 mål i SHE 2022/23.

Foto: Bildbyrån