Fredrik Teern: ”Försöker vara jobbig att möta”

En klar förlust borta i förrgår mot HK Malmö – i dag vill Fredrik Teern och Alingsås HK avsluta handbollsåret på ett snyggt sätt.

– Vi ska ta revansch för både förlusten mot Malmö i tisdags och torsken i Karlskrona senast vi mötte dem, säger 28-åringen.

ALINGSÅS HK–HIF KARLSKRONA
ESTRAD ALINGSÅS 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Det var tunga hemresor för bortalagen när julhelgen avslutades med full omgång. På annandagen föll serieledaren Lugi tungt borta mot Redbergslid och Eskilstuna Guif förlorade med hela elva bollar mot IFK Skövde. Förluster också för Hammarby IF och IFK Ystad, som dock mötte lag som inför matchen lågt högre upp i tabellen.

I tisdags visade Ystads IF och HK Malmö att inga topplag bara kan åka och hämta hem två poäng på borta­plan. Tabelltvåan IFK Kristianstad och trean Alingsås HK knäcktes och tabellen jämnades till.

Faktum är att det enda bortalag som tog poäng i förra omgången var HIF Karlskrona, som nådde ett kryss i Solna mot Ricoh. Trots det är Blekingelaget sist i en formtabell sett till de sex senaste matcherna, där man är utan seger.

– Det är ändå ett lurigt lag att möta. När de får till det så har de ett riktigt fartfyllt spel, säger AHK:s murbräcka Fredrik Teern.

Mot Ricoh stod trion Lars Møller Madsen (nio), Gustaf Hallén (sex) och Nicklas Grundsten (fem) för 20 av lagets 21 mål.

– Det gäller förstås att få stopp på dem. Särskilt Møller Madsen har haft en fin säsong och visat vilken hög klass han fortfarande håller.

– Vi vill så klart ha revansch för förra matchen mot Karlskrona, i slutet av förra säsongen. Vi var dåliga då, men det förringar inte deras insats. De gjorde det bra och vann rättvist.

Vad får AHK för betyg för höstsäsongen om du får sätta betyg?

– Det blir nog en fyra på en skala mellan ett och fem. Vi har gjort en hel del mål, kanske fler än något år innan. Försvarsspelet har också funkat bra bitvis, förlusterna har kommit när det klickat där. Vi har visat upp en bra bredd framåt där många är med och bidrar.

De senaste säsongerna har Fredrik Teern figurerat högt upp i seriens utvisningsliga. Förra säsongen innebar 26 tvåor, medan hösten hittills bara resulterat i nio stycken på 18 omgångar, en nästan halvering. 29 spelare, varav tre i AHK, ligger före honom i utvisningsligan.

Har du gått och blivit snäll på äldre dar?

– Oscar tar ju så många nu (Bergendahl, som toppar Handbollsligans utvisningsliga med 19 stycken), så vi andra hinner inte få några (skratt). Nej, jag vet faktiskt inte riktigt vad det beror på. Kanske har jag blivit lite smartare eller så tillåter domarna mer i år. Jag upplever inte att jag gör något annorlunda, utan försöker spela mitt spel och alltid vara aggressiv och jobbig att möta bakåt.

DANIEL VANDOR

HANDBOLLSLIGANS UTVISNINGSLIGA

Oscar Bergendahl, Alingsås HK, 19
Markus Sjöbrink, Eskilstuna Guif, 16
Troels Vejby Jørgensen, Ricoh HK, 16
Alexander Morsten, Hammarby IF, 16
Patrik Kvalvik, HK Malmö, 16
Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK, 16
Oscar Hansson, IFK Ystad, 15
Adam Lönn, HK Malmö, 14
Johan Nilsson, IFK Ystad, 14
Henrik Weglin, Redbergslids IK, 14

30) Fredrik Teern, Alingsås HK, 9

Bilden: Alingsås HK:s Fredrik Teern, som tidigare legat högt upp i utvisningsligan, har fått tillbringa mer tid på planen den här säsongen. Foto: Bildbyrån.