Fredrik Landin: ”Sann fyrapoängsmatch”

Tabelltian IF Hallby har hittills överraskat och har ett gott utgångsläge i bottenstriden. Men på onsdagskvällen spelar de möjligtvis sin viktigaste match hittills när konkurrenten Önnereds HK kommer på besök. Handbollsligan tog ett snack med Hallbys Fredrik Landin inför nyckelmatchen.
– Det är en sann fyrapoängsmatch som vi behöver vinna, säger 23-årige Landin.

IF HALLBY–ÖNNEREDS HK
ONSDAG 26 FEBRUARI 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Jönköpingslaget tillika nykomlingarna IF Hallby har blandat och gett de senaste två veckorna. Först besegrade de topplaget Ystads IF på hemmaplan. Men sedan följde de upp tvåpoängaren med en kalldusch i Partille efter förlustsiffror 18–27 mot regerande mästarna Sävehof.

– Vi kom inte alls upp i nivå. De utnyttjade våra svagheter på ett duktigt sätt, analyserar målvakten Fredrik Landin.

Men dessförinnan slog ni Ystads IF. Hur ser du de två prestationer tillsammans?

– De matcherna kom tätt inpå varandra. Det skiljde bara tre dagar. Mot Ystad spelade vi väldigt bra och fick dem lite dit vi ville. Men vi hade även några marginaler med oss vilket är det man behöver för att slå topplagen.

Ni har varit nära att välta många topplag. Hur viktig var segern mot Ystads IF för självförtroendet?

– Den var väldigt viktig. Just Sävehof och Malmö hemma var två bra matcher som vi var nära på att vinna. Det var skönt att vi äntligen fick ta två poäng mot ett topplag som Ystad.

Vad är det annars som stämmer så bra? Ni överpresterar sett till tränartipset och har imponerat som nykomlingar?

– Vi är ett lag som har väldigt bra gruppdynamik. Alla drar åt samma håll. Framförallt är det ingen som gnäller efter förluster.

Är det någon spelare som har imponerat extra mycket på dig?

– De flesta har gjort det väldigt bra men Charles Hugoson och Olle Ek har varit otroligt viktiga hittills, fortsätter Sävehof-fostrade Landin.

Hur vill du summera säsongen för egen del hittills?

– Den har varit lite upp och ner. Det är första gången jag spelar på den här nivån. Vissa matcher stämmer och andra inte. Men om laget tar poäng är jag nöjd.

Er assisterande tränare Carl Ek är lite mindre känd för handbollspubliken än sin kollega Jesper Östlund. Hur skulle du beskriva Ek som coach?

– Calle är en fantastisk härlig person. Han stöttar oss på träningar och håller även i några. Han kommer hela tiden med tips och tankar till Jesper.

Hur skiljer de sig åt?

– Calle är lite mer lågmäld än Jesper. De kompletterar varandra bra, man vet vad man får av dem.

Hur ser du på era chanser att undvika kval?

– Vi tar en match i taget men det här är en sann fyrapoängsmatch. Ingen kan säga något annat. Det kommer bli tufft eftersom båda lagen har vunnit varsin match tidigare under säsongen. Det hade varit skönt att behålla tiondeplatsen. Vi behöver vinna mot Önnered.

Vilka blir nycklarna för er?

– Framförallt ska vi visa en bra inställning och få hål på deras duktige keeper (Sebastian Abrahamsson). Lyckas vi dra ner deras fart ska det nog gå bra.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Foto: Bildbyrån