Fredrik Gustavsson: ”Behövs lite nytänk”

Eskilstuna Guif är på god väg att missa sitt första slutspel på tolv år och i sommar tar den tidigare H43-skytten Zoran Roganovic över som tränare. Den interna skytteligaledaren Fredrik Gustavsson är positivt inställd inför tränarbytet.
– Det känns intressant, det behövs lite nytt tänk i klubben tror jag, säger Eskilstunafostrade Gustavsson.

ESKILSTUNA GUIF-HK MALMÖ
TISDAG 26 FEBRUARI 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE PLAY

Anrika Eskilstuna Guif kommer med två sköna segrar i ryggen till matchen mot HK Malmö. Senast besegrade de HIF Karlskrona på bortaplan med siffrorna 30–27. Vinsten innebar att Guif distanserar sig från kvalstrecket och går upp på niondeplats.

– Det känns bra efter två raka vinster. Vi hade det i egna händer i stort sett hela matchen mot Karlskrona. Det har lossnat lite för oss nu, berättar vänstersexan Fredrik Gustavsson. 

Vad är det som inte har stämt innan?

– Jag upplever att det har fungerat utanför plan i omklädningsrummet. Men på plan har vi tänkt för mycket och haft spöken i huvudena. Det är svårt att sätta fingret på vad som har gått snett. Vi är självklart inte nöjda med den här säsongen hittills, fortsätter han.

Guif har inte haft det lätt mot topplagen i år. Av 34 möjliga poäng mot de förmodade slutspelslagen har man endast tagit fyra poäng. Oavgjort mot Redbergslid och Sävehof, samt hemmaseger mot IFK Skövde. 

Nu ställs man mot ligatvåan HK Malmö på tisdagskvällen. Ett motstånd som Fredrik Gustavsson inte tar lätt på. Sist lagen möttes gick Malmö segrandes med siffrorna 26–20. 

– Vi behöver främst tänka på oss själva och få till vårt eget spel. Sedan måste vi få stopp på deras tuffa satsningar och försvarsspel. Annars blir det en tung resa. Senast vi mötte dem kändes det som att luften gick ur oss rätt fort. Nacksenan gick lite tidigt. Det kommer bli en tuff match. 

Fredrik Gustavsson är målbäst i årets upplaga av Guif med 133 fullträffar, varav 70 från straffpunkten. Sedan uppehållet har han gjort 34 mål på sju matcher. 

– Jag har fått mycket speltid i en ganska stor roll. Det har absolut känts bra. Att det sedan blir mycket mål är bara roligt. 

Redan nu står det klart vem som tränar Eskilstuna Guif säsongen 2019/20. Den tidigare H43-spelaren och storskytten Zoran Roganovic kliver in i juli och gör sitt första tränaruppdrag i elitsammanhang. 

Hur går dina tankar kring det kommande tränarbytet?

– Det känns positivt och intressant. Jag tror det behövs lite nytänk i klubben. Men det är fortfarande inget klart mellan mig och Guif kring spel nästa säsong. 

Fredrik Gustavsson är en av många egna produkter i Guif. En styrka enligt Gustavsson, och något som han värdesätter väldigt högt. 

– Jag tror det är jätteviktigt och kul för handbollen i Eskilstuna. Det är många som vill satsa på handbollen här och det finns många bra tränare i alla åldrar. Det är även alltid roligt för publiken att kolla på någon man har anknytning till. Att utveckla spelare är något Guif har gjort bra genom alla år. 

OLOF ERICSON

Egna produkter i Guif

MV Mattias Hildenborg
M6 Jesper Hedar
M6 Simon Sonesten
M6 Thim Ahlin
H9 Emil Andersson
H9 Edvin Jobark
V9 Linus Gustavsson
V9 Jesper Lindgren
V9 Eric Johansson
M9 Marcus Ekman
M9. Robin Andersson Dickfors
M9 Daniel Ekman
V6 Fredrik Gustavsson
V6 Mathias Tholin
V6 Isak Älgekrans
V6 Kasper Larsson