Daniel Tellander: ”Vill spela så mycket som möjligt”

Förlust mot Ricoh HK näst senast, underläge länge senast. Hemma i Estrad Alingsås hoppas dock Daniel Tellander att det ska gå lättare för honom och hans AHK.

– Det gäller att vi kommer in i ett flyt, då brukar vi kunna rycka, säger 33-åringen.

ALINGSÅS HK–RICOH HK
ESTRAD ALINGSÅS 16.00
SÄNDS PÅ CMORE

Ricoh HK har inte varit direkt varit en favoritmotståndare för Alingsås HK, även om sju matcher mot dem i elitserien och Handbollsligan har gett tolv poäng.

De två senaste gångerna har Ricoh pressat AHK hårt.

Första gången resulterade det i seger, senast i septem­ber lyckades AHK med nöd och näppe ta sig förbi i slut­minuterna och vinna efter bland annat 13 mål från Magnus Persson.

För Daniel Tellander är det givet att Estrad Alingsås är en faktor som talar för AHK.

– Det är främst  bortaplan vi har haft svårt för dem. Jag vet inte om det är resan som sitter i kroppen, men de är i alla fall väldigt starka i Solnahallen, säger han.

Samtidigt vittnar torsdagens resultat om att Ricoh inte är ett lag som sitter kvar i bussen näst matchen drar igång. De chockade hemmalaget Ystads IF genom att leda med hela 9–0.

– Det var jäkligt starkt av dem. När de hittar sitt flyt så är de väldigt bra, säger Tellander.

Den här säsongen har vänstersexan fått mindre speltid, vilket också statistiken visar. Från att vara van att ligga i toppen bland AHK:s målskyttar är ”Tellan” en bra bit från att ens ta sig in på topp 100-listan. I AHK finns det tio spelare som har gjort fler mål än Tellander, som var landslagsman så sent som förra året.

– Det är klart att man vill spela så mycket som möjligt, men samtidigt har Emil (Frend Öfors) gjort det riktigt, riktigt bra.

Är han värd platsen i landslaget, tycker du?

– Jag, det tycker jag verkligen att han är. Han är väldigt duktig och kompletterar Jerry Tollbring bra, de är två helt olika spelartyper. Det finns inte många kantspelare som skjuter så bra som Emil gör.

Även om målen inte kommer i den strida ström som Tellander och publiken är vana vid kan han i alla fall glädjas åt sin avslutningsprocent. 14 mål på 17 avslut ger 82 procent, vilket bara en spelare (Nicklas Grundsten) av alla på topp 100 i skytteligan mäktar med.

Hur känns din egna form?

– Det gick knackigt i inledningen av säsongen, men jag tycker att saker och ting har går bättre. Jag tycker ändå att det har lossnat på slutet, särskilt under och efter matcherna i EHF-cupen. Där fick jag springa …

DANIEL VANDOR

VÄNSTERSEXORNAS SKYTTELIGA

Fredrik Petersen, HK Malmö, 87
Hampus Andersson, Ystads IF, 74
Alfred Ehn, IFK Skövde, 73
Nils Pettersson, Hammarby IF, 67
Tommy Atterhäll, HK Aranäs, 67
Jerry Tollbring, IFK Kristianstad, 65
Viktor Ottosson, IK Sävehof
Emil Mellegård, Redbergslids IK, 60
Fredrik Gustavsson, Eskilstuna Guif, 58
Emil Frend Öfors, Alingsås HK, 48