Christopher Schnell ersätter Charles Hugoson i HK Malmö

Det är stor ruljangs på högersexor i Handbollsligan just nu. Inför kommande säsong byter flera högerkanter klubbadress, däribland Lugi HF:s Christopher Schnell som tar sina färdigheter till HK Malmö. 

27-åriga Christopher Schnell är fostrad i IFK Ystad som han tillhörde fram tills i höstas, då han lånades ut till Lugi HF. Inför nästa säsong står det klart att Schnell flyttar till HK Malmö. Kontraktet är skrivet på två år.

En av anledningarna till övergången stavas Charles Hugoson. Hugoson är Malmös nuvarande högersexa men flyttar till IF Hallby i sommar. Hallby som i sin tur tappar Gustaf Wedberg till IK Sävehof, där Wedberg ersätter lagkaptenen Sebastian Karlsson som är klar för utlandsflytt till franska Montpellier.

– Schnell kommer bli en utmärkt ersättare till Charles som flyttar hem till Hallby. Med Schnell får vi en kantspelare som väldigt sällan spelar minus med sig själv. Han är en pålitlig målskytt med bra erfarenhet och är dessutom en skicklig försvarsspelare, säger HK Malmös sportchef Robert Månsson till klubbens hemsida.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att representera HK Malmö. Det är en klubb som spelat på hög nivå under många år med stora ambitioner, säger Schnell själv.

Foto: Bildbyrån