Christopher Hedberg: ”Utvecklat vår fart”

Höstens överraskning IFK Skövde har imponerat på många med sitt kvicka spel. Handbollsligan tog ett snack med Christopher Hedberg som känner av utvecklingen och tillskriver framgången den nye tränaren Jonas Wille.
– Han har fått ihop laget. Harmonin bland oss spelare är grym, säger värmlänningen.

IFK SKÖVDE-LUGI HF
SÖNDAG 9 NOVEMBER 16.00
SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE PLAY

Det var inte länge sedan IFK Skövde var inblandade i bottenstrider. De två senaste säsongerna har klubben slutat sex respektive fyra poäng från allsvenskt kval. 

Nu har dock vindarna vänt i militärstaden. Den norske tränaren Jonas Wille har lyft laget till nya höjder och är på god väg att ta Skövde till slutspel. 

– Jag tycker vi har utvecklat vår fart i anfallsspelet. Passningsspelet sitter där det ska och timingen är bättre, berättar Christopher Hedberg. 

Visserligen tippade tränarna under upptaktsträffen att IFK Skövde skulle sluta på en åttondeplats. Men att laget skulle blanda sig in i kampen om topplaceringarna var de nog få som trodde. 

Hur förklarar du er framgång den här hösten?

– Jonas ska såklart ha mycket beröm. Matias Helt Jebsen och Richard Hanisch har tillfört en annan dimension i vårt spel. De kan leverera oväntade passningar ut till mig på kanten vilket vi var sämre på i föregående säsonger. 

– Det har värvats bra både på tränar- och spelarsidan, fortsätter Hedberg. 

Senaste matchen gick dock inte som önskat för IFK Skövde. Bortamötet med Eskilstuna Guif slutade i en tiomålsförlust och laget kom inte alls upp i nivå. 

– Det är bara att glömma den matchen. Vi kom inte alls till i spelet medan Guif gjorde en bra match. De fick göra det dem är bra på och vi var otydliga i man-mot-man situationerna. 

Vad säger du om din egna säsongsinledning? 

– Den har varit okej. Jag är inte helt nöjd men jag känner att jag har utvecklats en del. Jag var iväg med ligalandslaget i somras vilket var lärorikt. Det var en erfarenhet som har hjälpt mig den här hösten. 

IFK Skövde är hittills obesegrade på hemmaplan. Bland de besegrade finns Redbergslids IK, HK Malmö och IK Sävehof. Därför är det inte konstigt att Skövdeborna har strömmat in i Skövde Arena. Senast i Västgötaderbyt mot Alingsås HK var det över 2 000 på läktarplats. 

– Det är jätteviktigt för oss. Vi får den energin som gör att vi kan springa lite extra. Mot Lugi är det gratis inträde så jag hoppas på fylld hall och att vi kan bjuda folket på bra handboll och två poäng. 

Vad blir utmaningen mot Lugi?
– Det är ett väldigt duktigt lag med kompetenta spelare på alla positioner. Vi får speciellt se upp med Hampus Jildenbäck och Alfred Jönsson samt Josip Cavar i målet. 

– Det ska bli en grymt rolig match. Vi ska ta revansch på oss själva från förlusten i Eskilstuna och siktar på två poäng, avslutar Hedberg.

OLOF ERICSON