Christoffer Brännberger: ”Hoppas på mycket känslor”

IK Sävehofs Christoffer Brännberger gjorde efterlängtad comeback sist mot IFK Kristianstad efter långa axelproblem. Handbollsligan tog ett kort snack med mittsexan som berättar om formen och derbykänslorna mot Alingsås HK. 
– Det är de roligaste matcherna att spela, säger Brännberger.

IK SÄVEHOF-ALINGSÅS HK
MÅNDAG 4 MARS 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE PLAY

Det var efter hemmasegern mot IFK Ystad i julas som Christoffer Brännberger valde att läka sin axel ordentligt och vila från handbollen. Mellan den nionde december och 27:e februari missade Brännberger tio ligamatcher med sitt Sävehof. 

– Jag har haft en inflammerad axel och spelat med den sedan början av säsongen. Vi bestämde oss för att läka den ordentligt istället för att spela halvhjärtat. Nu hoppas jag att den ska hålla säsongen ut, berättar 28-åringen. 

Mot Kristianstad gjorde den comebackande Brännberger två mål och tog en utvisning. Det räckte inte till några poäng för Sävehof, som åkte på sin andra raka förlust. 

– Vi orkade inte riktigt fullt ut. Vi hade behövt William Bogojevic och Gzim Salihi med oss. 

Hur kändes det att vara tillbaks på plan?

– Det var riktigt kul, även om jag var lite ringrostig och ur matchform. Kristianstad borta är en svinkul match att spela.

Christoffer Brännberger kom till Sävehof i somras efter fem år utomlands. Först spenderade han två år i Norge, innan han testade på handbollslivet i Schweiz och Schaffhausen, en timme norrut från Zurich. 

Hur var handbollslivet i Schweiz?

– Vi (Kadetten Schaffhausen) satsade mest på Champions League. I ligan var det kanske fyra-fem lag som höll måttet. Men det var lite annorlunda seriespel från det svenska så vi mötte mest de bra lagen. Handbollslivet var positivt på många sätt skulle jag säga. 

Vad fick dig att återvända till Sverige?

– Jag längtade hem helt enkelt. Det räckte med tre år i Schweiz, jag saknade familj och vänner. 

På måndagskvällen drabbas Sävehof och Alingsås samman i ett hett E20-derby. Senast lagen möttes gick AHK segrandes ur kampen med 38–32. Totalt delades tre röda kort ut, samtliga till Sävehof. Brännberger som själv visades ut i Estrad, minns mycket väl fajten och känslorna. 

– Det blev ganska grinigt den gången, haha. Det blir lätt så i derbyn. När vi mötte dem hemma tidigare under säsongen vann vi väldigt övertygande. Men borta var det tvärtom. 

Hur skulle du beskriva Alingsås som motståndare?

– Det är ett bra lag, det har de varit i många år nu. Vi måste se till att komma upp i nivå. Det kommer bli tufft på plan. 

Tror du på liknande matchbild som senast?

– Jag hoppas alltid på många känslor. Då är det roligast själv att spela. Att två lag kommer upp i nivå och bryr sig om poängen. Sedan hoppas jag på annat resultat bara, såklart. 

– Man behöver inte tagga till själv när man möter Alingsås, Redbergslid eller Önnered. Det blir något extra än Karlskrona borta exempelvis. Det är bara positivt med derbymatcher, de är de roligaste att spela, fortsätter han. 

Till sist, hur viktigt blir två poäng för er tabellmässigt?

– Vi har hamnat i en fas där det är tajt mellan alla lag i tabellen. Det spelar ingen stor roll vilken plats man slutar på, alla lag blir tuffa i en kvartsfinal. Jag kan tänka mig möta vem som helst. 

Till och med Kristianstad?

– Det hade vart jävligt kul att möta IFK, avslutar Brännberger. 

OLOF ERICSON

Utvisningsliga, Sävehof – Alingsås

Fredrik Teern, 18, Alingsås
Christoffer Brännberger, 14, Sävehof
Niclas Barud 14, Alingsås
Oskar Sunnefeldt, 13, Sävehof
Mishels Liaba 13, Alingsås

Totalt 2-min:
Sävehof, 83
Alingsås, 84