Charles Hugoson: ”Vi ska försöka göra något liknande”

Nykomlingen IF Hallby har endast tagit två poäng på de inledande sex omgångarna. Nu vill laget följa i Önnereds HK:s fotspår och börja omvandla de hedersamma nederlagen till viktiga poäng i bottenstriden. 
– Önnered tog poäng av oss och fick vind i seglen efter dess. Vi ska försöka göra något liknande och komma igång, säger Hallbys högersexa Charles Hugoson inför hemmamatchen mot HK Malmö. 

IF HALLBY–HK MALMÖ
ONSDAG 9 OKTOBER 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Handbollsligans sjunde omgång avrundas på onsdagskvällen med match i Jönköping mellan IF Hallby och HK Malmö. Två lag som tillhör varsitt skikt i tabellen. För IF Hallbys del handlar det om att börja plocka poäng om man ska ha fortsatt nära kontakt till ingenmansland.

Senast föll man stort borta mot IK Sävehof med tio bollar. Dessförinnan förlorade man det viktiga hemmamötet med Önnereds HK som sedan dess har ridit på vågen och besegrat både Redbergslids IK och IFK Kristianstad på hemmaplan.

– De fick vind i seglen som hjälpt dem med det mentala spelet. Det är något liknande vi ska försöka göra och komma igång. Vi är i Handbollsligan av en anledning och ska fortsätta tro på vårat spel, säger Hallbys högersexa Charles Hugoson, fostrad i IK Cyrus.

Vad var det som gick snett senast mot IK Sävehof?

– Vi missade lite för många chanser från sex meter och fick en kontring direkt i baken. Vi fick inte tag på dem bakåt. Det var inte vår bästa match, fortsätter Hugoson.

IF Hallby är som bekant tillbaka i Handbollsligan. Senast man var uppe i högstaligan var säsongen 1965/66. I årets hemmapremiär mot Redbergslids var det så gott som fullsatt i Idrottshallen i Jönköping.

– Det är svinkul att det är så många som kommer på matcherna. Vi är fortfarande ganska mycket beroende på om fotboll eller hockey spelas i stan, men det är mycket mer snack om handbollen nu, vilket är jäkligt skoj.

Själv har Charles Hugoson imponerat under säsongsinledningen. 24-åringen leder den interna skytteligan i Hallby och ligger endast bakom HK Malmös Hampus Olsson samt Ystads IF:s Jim Andersson i högersexornas skytteliga.

– Jag har fått möjlighet att göra det jag är bäst på. Jag har fått kontrat och utmanat försvarsspelarna. Men jag känner att jag har mer att ge än det jag visat hittills, berättar Hugoson vidare, samtidigt som han påpekar att han inte lägger särskilt mycket fokus på de andra spelarna och lagen i serien.

– Jag har ingen jättekoll på de flesta spelarna i Handbollsligan, säger han.

Du gör din första säsong i högstaligan. Är det något som har överraskat på dig?

– Det som överraskat mest är att det går mycket snabbare. De lagen man möter har mindre tekniska fel än vad man är van vid.

Vad ger du er för chanser att besegra HK Malmö på onsdagskvällen?

– Först och främst måste vårt spel klaffa ganska felfritt. Vi måste få tag på dem bakåt. Sen hoppas vi att de inte är hundra procent laddade på just den här matchen. De har en viktig Europamatch framöver. Till sist hoppas jag att publiken hjälper till och skapar stämning.

Vad tror du vi kan förvänta oss för matchbild?

– Jag hoppas att den blir ganska fysisk. Vi ska försöka spela vårt spel och få lite snabb handboll, så de inte hinner byta i anfall och försvar. Vi måste även få träff på deras skyttespel. De är ganska skjutglada med Viktor Östlund i spetsen, avslutar Hugoson.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Handbollsligans skytteliga (endast högersexor)

1. Hampus Olsson, 31 (HK Malmö)
2. Jim Andersson, 28 (Ystads IF)
3. Charles Hugoson, 26 (IF Hallby)
4. Emil Hansson, 25 (OV Helsingborg)
4. Sebastian Karlsson, 25 (IK Sävehof)
4. Hugo Bengtsson, 25 (Önnereds HK)
7. Valter Chrintz, 22 (IFK Kristianstad)
8. Samuel Lindberg, 21 (Alingsås HK)
9. Markus Thorbjörn, 20 (Redbergslids IK)
10. Isak Persson, 19, (Lugi HF)