ATG Svenska cupen går mot slutspel

I helgen går ATG Svenska cupens gruppspel in i slutfasen. På söndag kväll (29/8) kommer 14 av 16 grupper att vara färdigspelade.

Efter avslutat gruppspel i ATG Svenska cupen väntar slutspel, som inleds med åttondelsfinaler. Lottningen publiceras genom sändning på Solidsport klockan 15:00 på måndag.

Mötena i slutspelet spelas i bäst av två matcher enligt en modifierad europacupmodell, dock med en anpassning för ATG Svenska cupen. Om det sammanlagda resultatet efter två matcher är oavgjort avgörs vilket lag som avancerar genom shoot-out enligt Svenska Handbollförbundets regelbok. Det spelas alltså inte någon förlängning.

Åttondelsfinalerna är planerade att spelas den 4–5 och den 11–12 september. Anpassning av enskilda matchserier kan dock komma att göras, bland annat på grund av lags deltagande i Europacupspelet.

I ATG Svenska cupens slutspel används principen om fri lottning. I åttondelsfinalerna finns dock ett par begränsningar: dels får gruppetta inte möta annan gruppetta, dels får gruppetta inte möta tvåan från samma grupp. Gruppetta har fördel av att spela match två på hemmaplan.

Från kvartsfinal och framåt är lottningen helt fri.

ATG Svenska cupens tabeller beräknas enligt samma principer som i seriespelet, det vill säga att placering avgörs i första hand genom poäng, därefter målskillnad, antal gjorda mål och inbördes möte – i den ordningen. Skulle även det inbördes mötet vara lika avgörs ordningen genom avgörande match på neutral plan.