Arnarsson: ”Jag har utvecklat allt i Kristianstad”

Han har hunnit landa i sitt första klubblag utomlands och fått bekanta sig med nivån i Champions League. I januari gjorde han mästerskapsdebut med Island, på onsdagskvällen jobbar Arnar Freyr Arnarsson för att förlänga IFK Kristianstads rekordartade hemmasvit.

IFK KRISTIANSTAD–ALINGSÅS HK
KRISTIANSTAD ARENA 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Säsongen har minst sagt varit händelserik för linjemannen Arnar Freyr Arnarsson.

– Jo, det har varit mycket matcher. Jag spelade också med U20-landslaget förra sommaren innan jag kom hit så det har varit få pauser. Men det är handboll och alla som är med tycker om att spela, säger han.

Hur har du anpassat dig till tätare matcher?

– Det är iallafall nytt jämfört med vad jag var van med från Island, där spelade vi högst en match i veckan. Mycket handlar om vilotid, att kunna återhämta sig på rätt sätt och ladda om, säger Arnarsson som verkligen verkar lägga manken till på träningarna.

– Jag har egentligen utvecklat allt här i Kristianstad, fått spela både offensivt och defensivt. Tidigare spelade jag bara i försvaret, nu har jag blivit starkare och förstår spelet bättre. Ola (Lindgren) har hjälpt mig mycket, det jag gillar med honom är att han aldrig är nöjd utan pekar på vad vi kan bli bättre på och håller oss på tårna, säger 21-åringen om tränaren som också fördelar speltiden mellan sina linjeval.

– Jag och Mario (Lipovac) har fått dela 50/50 så här långt, det är mer än jag räknade med för min del men vi har bra konkurrens.

Arnar Freyr Arnarsson har flera av linjespelarens attribut men kom också till handbollen med spring i benen.

– Jag var aktiv i både fotboll och friidrott tidigare. Att jag löpte mycket, 100 och 200 meter har nog hjälpt mig som är lång och stor till att ha en bra forma säger han.

Efter många om och men och märkliga dippar har mästarlaget seriesegern på gaffeln, en poäng och en match mindre spelad än främsta utmanaren LUGI HF.

– Vi leder och det känns nästan som det är första gången på hela säsongen, vi har haft svårt med jämnheten men nu gäller det bara att vi kan vara fokuserade.

Att två av de tre sista seriematcherna spelas i den brandgula borgen dämpar knappast favoritskapet.

– Fansen i Kristianstad Arena gör verkligen skillnad, de skapar hur mycket ljud som helst och gör verkligen att vi vill vinna där.

FREDRIK HASSELGREN

40 hemmasegrar i rad – här är de svenska lagen som Kristianstad besegrat i arenan:

5 gånger: Hammarby IF, IK Sävehof, Ystads IF
4 gånger: Redbergslids IK
3 gånger: HK Aranäs, HIF Karlskrona, HK Malmö
2 gånger: HK Drott Halmstad, Eskilstuna Guif, LUGI HF, IFK Skövde, IFK Ystad
1 gång: Alingsås HK, Ricoh HK

Bilden: Arnar Freyr Arnarsson gör sin första säsong i Handbollsligan och har hittills svarat för 50 mål för serieledaren IFK Kristianstad. Foto: Bildbyrån.