Anton Hallbäck: ”Behöver vinna rätt matcher”

Assistkungen Anton Hallbäck är laddad för omstarten i Handbollsligan. Inför hemmamatchen mot Lugi HF berättar Hallbäck bland annat om uppehållet som har varit samt hemma-EM.
– Det var mäktigt att se ett fullsatt Scandinavium, berättar han.

ÖNNEREDS HK–LUGI HF
ONSDAG 29 JANUARI 20.00
SÄNDS PÅ CMORE

På onsdagskvällen drar Handbollsligan igång igen med buller och bång. Hela sex matcher står på schemat. Bland annat Önnereds HK mot Lugi HF med avkasttid 20.00 i ÖHK-hallen.

Inför matchen tog Handbollsligan ett snack med Anton Hallbäck. 24-åringen leder assistligan med 93 målgivande passningar. Inte illa för ett nyförvärv som dessutom har smällt in 86 fullträffar.

– Det har gått lite som jag har tänkt mig. Upp och ner precis som för laget. Men jag har hittat tillbaka till nio meter vilket är sjukt kul. På så sätt har det gått bra i höst. Men vi behöver få lite fler segrar för att hamna på ingenmansland där vi vill vara. Vi måste få en stabilitet rakt igenom, berättar Hallbäck.

Hur spenderade du ditt uppehåll?

– Jag har tränat mestadels. Jag firade min jul i Ystad med familj och flickvän och sedan nyår i Göteborg. Vi i laget har tränat på sedan den 7:e januari. Sen så följde jag även handbolls-EM. Jag var på plats i Scandinavium när Sverige mötte Polen. Det var mäktigt att se den fullsatt och med så många gulklädda.

Du med?

– Givetvis hade jag gul tröja.

Vad tycker du annars om landslagsuppehållet?

– Det är bra. De sista matcherna i december duggar tätt så det är ganska gött med ett uppehåll för att vila och träna lite. Vi har haft en bra upplägg med hårdare träning i starten för att sedan lugna ner det lite. Ikväll (måndag) ska vi kolla på Lugi tillsammans. Senast fick Karl Wallinius göra hur många mål som helst så det gäller främst att läsa in oss bakåt. Även Lucas Pellas är jätteduktig.  Sen ska vi även försöka utnyttja vårt kontringsspel som alltid på hemmaplan.

Du är tillbaka i Göteborg efter fyra år i Ystad med far och bror. Hur tycker du livet utanför handbollen funkar?

– Jag pluggar på yrkeshögskola där jag blandar lite praktik med studier. Det är på två år. Det är sjukt kul att jobba nära företagen. Det är mest om projekt och event. Sen ska jag bli pappa i sommar. Så det rullar på tycker jag.

Grattis!

– Tack så mycket.

Hur mycket ledig tid får du över?

– När man spelar elithandboll och går i skolan samtidigt blir det inte mycket tid över. Det är mest på semestern man har ledigt.

Din far Jerry tar över Aranäs till hösten. Är det något som lockar?

– Nej. Det är hans grej. Vi har inte snackat om det.

Med tio poäng inspelade är Önnered för närvarande nästjumbo före Varberg. Men upp till Hallby på tiondeplatsen är det endast tre pinnar.

– Vi behöver vinna rätt matcher under den här delen av säsongen. I vår förra match kom vi inte igenom framåt så vi behöver få bättre hål på försvaren.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Assistligan

1. Anton Hallbäck, Önnereds HK, 93
2. Olle Ek, Hallby, 80
3. Felix Claar, Alingsås, 79
4. Tobias Johansson, Redbergslid, 78
5. Rickard Åkerman, Eskilstuna Guif, 63
6. Richard Hanisch, IFK Skövde, 62
7. Kim Andersson, Ystads IF, 57
8. Jonathan Mollerup, IFK Ystad, 55
9. Jonathan Edvardsson, IK Sävehof, 54
9. David Sandberg, Önnereds HK, 54

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån