Anton Blickhammar: ”Det har varit lite upp och ner”

Efter bortaförlusten mot HIF Karlskrona siktar HK Malmö på att studsa tillbaka hemma mot Redbergslids IK. Handbollsligan tog ett snack med hemmalagets Anton Blickhammar inför dagens match.

HK MALMÖ-REDBERGSLID
SÖNDAG 2 DECEMBER 15.45
SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN

På elva år gick HK Malmö från att ha varit helt okända till en av svensk handbolls giganter. Finalavancemanget ifjol var klubbens första, och väl där förlorade man snöpligt med uddamålet mot IFK Kristianstad. Sedan dess har klubben tappat tunga pjäser som Fredrik Petersen, Linus Persson, Hampus Nygren och Kristian Saeverås till såväl utlandet som inhemska konkurrenter i Handbollsligan.

De stora nyförvärven till denna säsongen stavas Magnus Persson från Alingsås, Nils Pettersson från Hammarby samt Otto Lagerquist från Lugi.

Vad ser du för skillnad på förra årets upplaga av HK Malmö och dagens?

– Förra året var truppen lite mer profilstark med spelare som tog för sig i gruppen. De som har kommit hit är väldigt duktiga och bidrar på sitt sätt men är lite lugnare.

– Spelmässigt har vi behållt grundspelet från ifjol. Vi försöker stå stabilt bakåt och spela ganska tungt, berättade Anton Blickhammar.

Anton Blickhammar har en nyckelroll i HK Malmö och utgör tillsammans med storskytten Adam Lönn de främsta niometershoten. De två bär ett stort ansvar i anfallsspelet och har inlett serien väl målmässigt.

52 mål på 13 matcher, hur lyder ditt omdöme på din säsongsinledning?

– Jag känner att det har varit lite upp och ner. Jag hoppas att jag få utveckla mitt spel lite mer nu när jag får spela på vänsternio nu när Adam är skadad.

Utöver uttåget i EHF-cupen för en vecka sen inkasserade även HK Malmö sin fjärde förlust i Handbollsligan i onsdags borta mot HIF Karlskrona.

– Vi spelade bra i första halvlek där vi tryckte på. Men i den andra halvleken fick vi ingen träff i våra avslut, deras målvakt var mycket duktig. De utnyttjade våra skottmissar och kontrade enkelt på oss, berättade Blickhammar.

– Annars tycker jag att vårt spel på hösten har varit rätt stabilt, även om vi skulle vunnit senaste matchen. Men det gäller ju att vara som bäst på våren, fortsätter han.

Har ni någon målsättning i tabellen?

– Vi har snackat om en topp tre placering. Men jag fokuserar inte allt för mycket på tabellen just nu, även fast det är jämt i toppen. Vi ska bara ta dem poängen vi behöver ta.

Klockan 15:45 är det avkast i Baltiska Hallen mot sjundeplacerade Redbergslids IK. Enligt Blickhammar är det viktigt att man kommer tillbaka på vinnarspåret.

– Det är klart det blir viktigt att vinna, vi hade en par vinster i rad innan Karlskrona bröt den sviten. Det gäller att få en bra start på den här månaden.

– Det kommer bli en tuff match, RIK är ett bra lag. Vi har inte slagit dem hemma på tre år fick jag höra så det är väl dags nu. Precis som oss har de också tappat några nyckelspelare från förra säsongen, Jonathan Carlsbogård för att nämna en.

OLOF THYRELIUS ERICSON