Andreas Berg: ”Inte göra samma start”

Med kniven mot strupen gjorde Alingsås HK en av sina bästa insatser i år när man bortabesegrade Ystads IF i fjärde kvartsfinalen. Andreas Berg berömmer gärna försvarsspelet och Niklas Kraft men påpekar även att det finns mer att hämta.

– Vi kan inte göra samma start, säger Berg.

ALINGSÅS HK–YSTADS IF
MÅNDAG 22 APRIL 17.15
SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN & C MORE


Andreas Berg gjorde fem mål sist, näst bäst i AHK efter Felix Claar som blev målbäst i Ystad med sju kassar. Även Andreas Lang i AHK gjorde en fin insats.

– Lang var jättebra och gjorde några viktiga mål i starten av andra. Han är precis som resten av laget jätteviktig, menar Berg om sin lagkamrat och namne.

Vad var det ni gjorde så bra i onsdags?

– Vi spelade stabilt bakåt hela matchen samtidigt som Kraft var bra i mål. Vi gjorde några misstag framåt i början vilket förklarar baklängesmålen. Det står 7–2 efter 17 minuter. Men sedan släppte det för oss och vi förlorar inte alls många dueller efter det.

Hur kan en match svänga så snabbt? Som du säger låg ni under rätt kraftigt för att sedan dominera fullständigt.

– Jag vet inte riktigt. Det var mer att vi skärpte till oss framåt och fick mer fart. När ena gubben satte en satsning kom nästa med bra fart och timing. Sedan satte vi dit skotten bättre.

Vad sa ni till varandra efter tredje kvartsfinalen då ni förlorade tungt i slutet?

– Vi sa att vi gjorde en bra match i femtio minuter men klappar ihop totalt sista tio. Vi gjorde enkla misstag framåt och klarade inte av deras 7-6. Jag var jävligt arg då, det var en sur förlust.

Mikael Franzén sa då efter slutsignal att det handlar om att kliva ur slutspelsbubblan. Det gick att läsa om en kareokekväll i laget inför fjärde matchen. Hur mycket hjälper sådant?

– Det var ju kul och trevligt. De hjälper en del. Man blir mer lugn och säkrare med laget. Men fysiskt kände jag inte någon påverkan.

Finns det något ni kan göra bättre till på måndag?

– Det är väl dem första tjugo minuterna. Det är tur att vi spelar så bra i försvarsspelet då för två mål på nästan tjugo minuter kan förstöra en hel match. Vi kan inte göra samma start på måndag.

Nu väntar femte avgörande på hemmaplan. Hur går tankarna inför den matchen?

– Jag hoppas det släpper lite för oss framåt. Vi har inte kunnat komma upp i den toppen som vi kan ha där känner jag. Spelar vi bra bakåt kan vi nog få bättre flyt framåt, avslutar Berg.

OLOF ERICSON

ALINGSÅS HK–YSTADS IF 2–2

22 mars: Alingsås HK–Ystads IF 25–23
19 mars: Ystads IF–Alingsås HK 25–19
3 april: Alingsås HK–Ystads IF, 25–27
17 april: Ystads IF–Alingsås HK, 21–28
22 april, 17.15: Alingsås HK–Ystads IF

FLEST MÅL I KVARTSFINALSERIEN

Alingsås:
Felix Claar, 17
Andreas Lang, 16
Samuel Lindberg, 13
Mishels Liaba, 12
Andreas Berg, 12
Ystads IF:
Ludvig Hallbäck, 21 (9)
Jonathan Svensson, 15
Mario Lipovac, 11
Jakob Nygren, 8
Kim Andersson, 8
Anton Hallbäck, 8