All star team – mittnio: Felix Claar

Efter sju säsonger i Alingsås HK tackar Felix Claar för sig. Niometersstjärnan har glänst på plan och får utmärkelsen som Handbollsligans bästa mittnio.

– Självklart är det jätteroligt att få sådana här priser, berättar Claar som till hösten spelar i danska Aalborg.

För första gången någonsin vann Alingsås HK grundserien i år. 23-årige Felix Claar var en av de främst bidragande orsakerna till seriesegern med sitt slit i både försvar- och anfallsspelet.

– Det är kul att ta ansvar och spela både försvar och anfall. Prestationsmässigt kan jag aldrig vara helt nöjd och det finns många matcher som jag hade kunnat spela bättre. Men som helhet är jag nöjd med säsongen, berättar Claar.

Trots en mycket väl genomförd säsong med AHK fick Felix Claar varken spela SM-slutspel eller ta farväl av hemmapubliken.

– Det är såklart jättetråkigt båda delarna. Vi hade ett grymt tabelläge och jag tror vi hade kunnat göra ett jättebra slutspel. Sen trodde jag att jag skulle få veta vilken som var min sista match i Estrad. Publiken har betytt jättemycket för oss under åren.

Hur såg dagarna ut efter beskedet att SM-slutspelet ställdes in?

– I laget träffades vi och spelade fotboll som avslutning. Det slutade 15–4 till de gamla där jag var med. En total utskåpning. Sedan har jag varit i Norrköping och träffat vännerna.

Hur ser planen ut framöver?

– Jag ska vara i Alingsås och träna, hur länge vet jag inte riktigt. Men det blir en ganska lång försäsongsträning med AHK. Mot slutet av juli drar det igång i Danmark och Aalborg.

Hur vill du summera dina sju år i AHK?

– Jag är jätteglad över att jag valde Alingsås som klubb. Det är otroligt skötsamt och professionellt. Det har varit sju grymma år. Jag ångrar inte någonting.

Känns det vemodigt att lämna?

– Litegrann. Alingsås känns som hemma för mig. Men nu blir det något annat som också ska bli roligt.

OLOF THYRELIUS ERICSON

FELIX CLAARS SÄSONG 2019/20

Matcher: 31
Mål: 116
Assist: 120
Utvisningar: 11
Tekniska fel: 32
MEP-poäng: 98,91
Övrigt: Uttagen i månadens MEP-lag i november och februari.

ALL STAR TEAM I HANDBOLLSLIGAN 2019/20

Målvakt: Richard Kappelin, IFK Kristianstad
Vänstersex: Lucas Pellas, Lugi HF
Mittsex: Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad
Högersex: Hampus Olsson, HK Malmö
Vänsternio: William Bogojevic, IK Sävehof
Mittnio: Felix Claar, Alingsås HK
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL MITTNIO I ALL STAR TEAM

Felix Claar, Alingsås HK (48,3%)
Jonathan Edvardsson, IK Sävehof (34,9%)
Richard Hanisch, IFK Skövde (6,8%)
Ludvig Hallbäck, Ystads IF (3,4%)
Eric Johansson, Eskilstuna Guif (3,4%)
Olafur Gudmundsson, IFK Kristianstad (3,4%)
Jury: Mikael Franzén (Alingsås HK), Stian Tönnesen (HK Malmö), Ljubomir Vranjes (IFK Kristianstad), Jonas Wille (IFK Skövde), Jerry Hallbäck (Ystads IF), Kristian Berndtsson (IK Sävehof), Tomas Axnér (Lugi HF), Sebastian Seifert (IFK Ystad), Jasmin Zuta (Redbergslids IK), Jesper Östlund (IF Hallby), Tommy Atterhäll (Önnereds HK), Zoran Roganovic (Eskilstuna Guif), Mats Engblom (OV Helsingborg), Hans Karlsson (HK Varberg), Glenn Solberg (förbundskapten), Marcus Löfström (Alingsås Tidning), Per Gillberg (Eskilstuna-Kuriren), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Patric Nilsson (Kristianstadsbladet), Jan Ohlsson (Ystads Allehanda), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Johan Flinck (Sportbladet), Jimmy Grandin (Handbollskanalen), Jennie Linnéll (C More)

Foto: Bildbyrån