All star team – mittnio: Emma Lindqvist

Emma Lindqvist kan utöver seriesegrare även titulera sig som säsongens bästa mittnia. Med 42,9 procent av juryns röster plockade hon hem platsen i all star team.

– Det är otroligt kul och ett besked på att man har gjort något bra, säger H65 Höörs landslagsspelare.

Emma Lindqvist har under säsongen varvat serie- och Europaspel i klubblaget H65 Höör med landslagsspel för Sverige. I vintras blev hon uttagen som en av de 18 spelarna att åka med och spela VM i Japan. Därmed gjorde hon sin mästerskapsdebut.

– Säsongen har gått upp och ner för mig. Men jag gjorde några bra individuella prestationer under hösten som gjorde att jag blev uttagen till landslaget, berättar Lindqvist.

Ni slutade som seriesegrare och hade en bra chans på SM-guldet i år. Känns det surt att ni får försöka igen nästa år?

– Ja, men det är nog lika surt för alla lagen. De flesta hade som mål att spela SM-final och då är det tråkigt när man inte får chansen. Men kollar man till situationen finns det viktigare saker än handboll. Men det var svårt för oss i stunden.

Hur ser din vardag ut?

– Jag pluggar och försöker hålla igång träningen. Man kan inte göra för mycket i sådana här tider. Vi har tagit ett break i laget och har inga lagaktiviteter.

Hur ser du på den långa försäsongen som väntar?

– Jag kommer får jobba mycket mentalt tror jag. Men det är lika för alla. Det är bara att ta sig igenom. Det blir några tuffa stunder innan man spelar en ordentlig tävlingsmatch igen. Men vi ska ta oss igenom det också.

OLOF THYRELIUS ERICSON

EMMA LINDQVISTS SÄSONG 2019/20

Matcher: 22
Mål: 65
Assist: 72
Utvisningar: 6
Tekniska fel: 42
MEP-poäng: 54,1

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Ulrika Olsson, Skuru IK
Mittnio: Emma Lindqvist, H65 Höör
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL MITTNIO I ALL STAR TEAM

Emma Lindqvist, H65 Höör (42,9%)
Elin Hallagård, BK Heid (33,3%
Elma Örtemark, Skövde HF (9,5%)
Ida Staxen Lagerbon, IK Sävehof (9,5%)
Daniela de Jong, Skuru IK (4,8%)
Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

Foto: Bildbyrån