All star team – högersex: Hampus Olsson

Med 181 mål och 102,92 MEP-poäng talar statistiken sitt tydliga språk för HK Malmös Hampus Olsson. Högersexan stod för ett ordentligt genombrott under säsongen och är uttagen för första gången i all star team.

– Jag är otroligt glad och stolt, säger Hampus Olsson.

25-årige Hampus Olsson stod för en remarkabel säsong i HK Malmö. Högersexan fick överlägset flest röster (93,1%) och var nära att leda klubben till sin första serieseger genom tiderna. Det var i sista omgången som Alingsås HK passerade Malmö i tabellen.

– Det var synd att vi avslutade serien med två plumpar. Det är tyvärr det enda man minns. Men tittar man tillbaka har det varit en fin säsong. Jag är otroligt glad och stolt över den här utmärkelsen.

Hur reagerade du när beskedet kom att serien inte skulle spelas klart?

– Det var tungt. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, även om jag var halvt förberedd på det med tanke på vad som händer i världen. Det var ett jättetråkigt besked. Det är trist att spela en hel säsong utan slutspel, men det var oundvikligt tyvärr.

Hur tränar ni i laget?

– Vi tränar inte någonting tillsammans. Var och en ska upprätthålla det fysiska, sen får vi se vad som händer. Men fokuset är att hålla igång kroppen så gott det går.

Vad har du blivit bättre på under säsongen?

– Framför allt har jag fått en bättre fysik, men det har varit förbättringar på nästan alla plan. Samtidigt har jag många steg kvar att utveckla tycker jag. Det gäller att börja jobba snart igen och försöka göra det ännu bättre nästa år.

OLOF THYRELIUS ERICSON

HAMPUS OLSSONS SÄSONG 2019/20

Matcher: 31
Mål: 181
Assist: 21
Utvisningar: 2
Tekniska fel: 22
MEP-poäng: 102,92
Övrigt: Utsedd till månadens spelare i februari, uttagen i månadens MEP-lag i september, december och februari. 

ALL STAR TEAM I HANDBOLLSLIGAN 2019/20

Målvakt: Presenteras 26 mars
Vänstersex: Lucas Pellas, Lugi HF
Mittsex: Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad
Högersex: Hampus Olsson, HK Malmö
Vänsternio: Presenteras 27 mars
Mittnio: Presenteras 30 mars
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL HÖGERSEX I ALL STAR TEAM

Hampus Olsson, HK Malmö (93,1%)
Christopher Hedberg, IFK Skövde (3,4%)
Jim Andersson, Ystads IF (3,4%)
Jury: Mikael Franzén (Alingsås HK), Stian Tönnesen (HK Malmö), Ljubomir Vranjes (IFK Kristianstad), Jonas Wille (IFK Skövde), Jerry Hallbäck (Ystads IF), Kristian Berndtsson (IK Sävehof), Tomas Axnér (Lugi HF), Sebastian Seifert (IFK Ystad), Jasmin Zuta (Redbergslids IK), Jesper Östlund (IF Hallby), Tommy Atterhäll (Önnereds HK), Zoran Roganovic (Eskilstuna Guif), Mats Engblom (OV Helsingborg), Hans Karlsson (HK Varberg), Glenn Solberg (förbundskapten), Marcus Löfström (Alingsås Tidning), Per Gillberg (Eskilstuna-Kuriren), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Patric Nilsson (Kristianstadsbladet), Jan Ohlsson (Ystads Allehanda), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Johan Flinck (Sportbladet), Jimmy Grandin (Handbollskanalen), Jennie Linnéll (C More)

Foto: Bildbyrån