All star team – högersex: Mathilda Lundström

Landslagsspelaren Mathilda Lundström har växt med ansvaret i Skuru IK och glänst på sin högerkant. För andra året i rad belönas hon nu med priset som ligans bästa högersexa.
– Jag är såklart superglad. Det är en stor ära att få det igen, säger Lundström.

Det var inte mycket som skiljde landslagskompisarna Mathilda Lundström och Evelina Källhage åt i omröstningen. Faktum är att de båda högersexorna fick 38,1% var av rösterna. Skillnaden blev förbundskapten Henrik Signells utslagsröst som föll på stockholmskan.

– Jag är såklart superglad. Det är en stor ära att få priset igen och veta att man har gjort en bra säsong. Det är inte bara jag själv som uppmärksammar det vilket känns skönt, berättar Lundström.

Kan du peka på något specifikt som du har blivit bättre på?

– Jag har blivit en stabilare spelare. Jag tar ett större ansvar och hjälper spelarna runtomkring mig. Sådant som kommer med erfarenhet. Jag har blivit jämnare i mina insatser.

Hur vill summera säsongen för Skuru i övrigt?

– Jag tycker absolut vi får vara nöjda. Vi har haft en del tråkiga skador på vägen och gått många matcher på en tunn trupp. Men det är surt att det bara ska vara målskillnaden som skiljer oss och Höör.

Vilka är dina intryck av de senaste veckorna?

– Man väntar bara på olika beslut. Det är supertråkigt att viruset har påverkat idrotten såhär hårt. Men man kan inte göra så mycket. Nu får man istället en lång försäsong för att bygga upp sig som lag.

Hur håller ni i laget igång med träningen?

– Just nu har vi fått ledigt. Vi startar upp den 30:e mars igen med en försäsong tidigare än väntat.

Ni har ett nytt ansikte på tränarbänken i höst. Hur går dina tankar kring tränarbytet från Mats Kardell till Magnus Oscarsson Söder?

– Mats har varit kanon och vi har haft två bra säsonger med honom. Det var surt att vi inte kunde spela om guldet i år. Men som alltid ska det bli roligt med något nytt. Vi får se vad han kan bidra med, berättar Lundström som avslutar:

– Han verkar vara handbollsnördig, precis som jag själv. Ibland tänker man lite för mycket handboll. Men nu har jag plötsligt väldigt mycket tid att fokusera på annat än handboll, som plugget exempelvis.

OLOF THYRELIUS ERICSON

MATHILDA LUNDSTRÖMS SÄSONG 2019/20

Matcher: 18
Mål: 64
Assist: 10
Utvisningar: 3
Tekniska fel: 11
MEP-poäng: 41,45
Övrigt: Uttagen i månadens MEP-lag i oktober, december och januari.

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Presenteras 26 mars
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Presenteras 27 mars
Mittnio: Presenteras 30 mars
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL HÖGERSEX I ALL STAR TEAM

Mathilda Lundström, Skuru IK (38,1%)
Evelina Källhage, H65 Höör (38,1%)
Emma Fernis, IK Sävehof (14,3%)
Evelina Ström, Önnereds HK (9,5%)
Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

Foto: Bildbyrån