All star team – högernio: Andreas Lang

För första gången i karriären är 23-årige Andreas Lang uttagen i all star team. Högernian stod för ett ordentligt genombrott i höstas och var sedan dess en av Alingsås HK:s bästa spelare under säsongen.

– Det är jättekul såklart att få den här utmärkelsen, berättar Lang.

Serieseger och en nionde plats i den totala MEP-ligan. Andreas Lang hade en lyckosam säsong såväl med sitt Alingsås HK som för egen del.

– Jag skulle inte säga att jag trodde på det här inför säsongen. Lagmässigt kände jag att vi var ett gött gäng och tillräckligt bra för att vinna serien. Men för mig själv har säsongen varit en liten överraskning. Jag är nöjd med mina prestationer, även om jag inte var nöjd efter varje match.

Du radade upp fina prestationer i höstas och utsågs bland annat till månadens spelare i november. Hur mycket hjälpte det självförtroendet?

– Det är såklart skönt att få visa vad man går för. Den perioden var väldigt bra för mig. Inför resten av matcherna på säsongen gällde det bara att vara stabil och spela bra.

Vad låg bakom ditt genombrott?

– Jag tror det är många saker som spelar in. Jag fick mer speltid och tog större ansvar. Sedan fick jag bra hjälp av mina lagkamrater.

Nu väntar som bekant en lång försäsong. Vad gör du på dagarna just nu?

– Vi har fortfarande ledighet från gemensamma träningar. Jag försöker hålla igång kroppen och träna lite. Gå ut i solen och det fina vädret. Jag har bara varit i Alingsås så här långt. Det känns bäst att hålla sig undan Stockholm just nu, fortsätter Lang som är fostrad i HK Tyrold.

Hur ser du på de senaste veckorna och virusets intåg i handbollen?

– Det är såklart jättetråkigt som alla andra känner. Alla var taggade på slutspelet, både spelare och publik.

OLOF THYRELIUS ERICSON

ANDREAS LANGS SÄSONG 2019/20

Matcher: 31
Mål: 145
Assist: 55
Utvisningar: 1
Tekniska fel: 47
MEP-poäng: 89,52
Övrigt: Utsedd till månadens spelare i november, uttagen i månadens MEP-lag i november.

ALL STAR TEAM I HANDBOLLSLIGAN 2019/20

Målvakt: Richard Kappelin, IFK Kristianstad
Vänstersex: Lucas Pellas, Lugi HF
Mittsex: Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad
Högersex: Hampus Olsson, HK Malmö
Vänsternio: William Bogojevic, IK Sävehof
Mittnio: Felix Claar, Alingsås HK
Högernio: Andreas Lang, Alingsås HK
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL HÖGERNIO I ALL STAR TEAM

Andreas Lang, Alingsås HK (27,6%)
Jonathan Mollerup, IFK Ystad (20,7%)
Teitur Einarsson, IFK Kristianstad (17,2%)
Tobias Johansson, Redbergslids IK (13,8%)
Kim Andersson, Ystads IF (10,3%)
Jack Thurin, IFK Skövde (10,3%)
Jury: Mikael Franzén (Alingsås HK), Stian Tönnesen (HK Malmö), Ljubomir Vranjes (IFK Kristianstad), Jonas Wille (IFK Skövde), Jerry Hallbäck (Ystads IF), Kristian Berndtsson (IK Sävehof), Tomas Axnér (Lugi HF), Sebastian Seifert (IFK Ystad), Jasmin Zuta (Redbergslids IK), Jesper Östlund (IF Hallby), Tommy Atterhäll (Önnereds HK), Zoran Roganovic (Eskilstuna Guif), Mats Engblom (OV Helsingborg), Hans Karlsson (HK Varberg), Glenn Solberg (förbundskapten), Marcus Löfström (Alingsås Tidning), Per Gillberg (Eskilstuna-Kuriren), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Patric Nilsson (Kristianstadsbladet), Jan Ohlsson (Ystads Allehanda), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Johan Flinck (Sportbladet), Jimmy Grandin (Handbollskanalen), Jennie Linnéll (C More)

Foto: Bildbyrån