All star team – försvarare: Linnea Pettersson

Lagkaptenen Linnea Pettersson har tillhört IK Sävehof sedan 2011. Efter flera framgångsrika säsonger tilldelas nu Petterson priset som SHE:s bästa försvarare säsongen 2019/20.

– Jag har inte fått så många individuella utmärkelser tidigare så det känns verkligen jättekul, säger Pettersson.

De regerande mästarna IK Sävehof slutade på en tredjeplats i tabellen med 34 inspelade poäng på 22 omgångar. Utöver seriespelet tog även Sävehof ett par imponerade bortaskalper i Europaspelet och avancerade till huvudrundan.

– Vi har presterat bra tycker jag. Vi har haft en hög högstanivå och spelat bra handboll. Sen var det tråkigt att det inte blev något slutspel. Det hade vi sett fram emot länge, berättar lagkapten Linnea Pettersson.

Hur vill du summera säsongen för egen del?

– Jag är nöjd. Jag har spelat trea i försvaret hela säsongen medan jag spelade tvåa tidigare. Jag har utvecklat mitt trea-spel med att ta inspel och täcka skott. Samtidigt har behållt mitt man-mot-man spel som är min främsta styrka, fortsätter Pettersson som betonar att försvarsspel alltid har varit det roligaste att spela:

– Jag har älskat försvarsspel länge. I Sävehof har det alltid varit viktigt med bra försvarsspel. Jag är jättestolt och glad över den här utmärkelsen.

Hur ser er vardag ut just nu i Sävehof?

– Vi drog igång försäsongen i går med tester och morgonträning. Innan dess hade vi två egna veckor med träning. Vi kommer köra på nu med lika många träningar som vi brukar ha. Sedan ska vi varva med lite lagaktiviteter såklart. Vi har verkligen chansen att bygga upp kropparna nu. Jag tror vi kommer ut väldigt starka i höst.

Kan du peka på något särskilt som ni kommer träna i sommar?

– Det kommer nog att bli väldigt individuellt uppstyrt. Mycket individuell teknik i anfall och försvarsspel. Det handlar även om att lära känna varandra bättre i rollerna och träna på samarbetet.

OLOF THYRELIUS ERICSON

LINNEA PETTERSSONS SÄSONG 2019/20

Matcher: 20
Mål: 30
Assist: 25
Utvisningar: 8
Röda kort: 0
Orsakade straffar: 5
Tilldömda straffar: 5
MEP-poäng: 20,91

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Ulrika Olsson, Skuru IK
Mittnio: Emma Lindqvist, H65 Höör
Högernio: Louise Søndergaard, Skövde HF
Försvarare: Linnea Pettersson, IK Sävehof
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL FÖRSVARARE I ALL STAR TEAM

Linnea Pettersson, IK Sävehof (38,1%)
Sofia Hvenfelt, H65 Höör (28,6%)
Elin Hallagård, BK Heid (23,8%)
Hannah Grytegård, VästeråsIrsta HF (4,8%)
Olivia Löfqvist, Lugi HF (4,8%)

Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

Foto: Bildbyrån