Alexander Lindén klar för Ystads IF

De regerande mästarna Ystads IF har presenterat sitt första nyförvärv inför säsongen 2023-2024. U-landslagsspelaren Alexander Lindén ansluter från HK Aranäs.

19-årige Alexander Lindén är en av Sveriges mest lovande målvakter. I somras vaktade han buren för det svenska U20-landslaget. Tillsammans med landslagskollegan och IK Sävehof-spelaren Kelvin Roberts tog Lindén plats i U20-EM:s All star team. Utöver U-landslagsspel har Lindén även blivit uttagen i ligalandslaget.

I år gör han sin tredje säsong i Handbollsligan med HK Aranäs. Under torsdagen blev det klart att det blir hans sista – åtminstone för den här gången. De regerande mästarna Ystads IF presenterade Lindén som sitt första nyförvärv inför nästa säsong 2023-2024.

– Alexander är en av Sveriges största målvaktstalanger som vi är oerhört glada över att vinna dragkampen om, säger Ystads huvudtränare Oscar Carlén till klubbens hemsida.

I Ystads IF kommer Lindén ha den före detta landslagsmålvakten Mattias Andersson som målvaktstränare.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta min utveckling i ett lag som Ystads IF som har visioner att både ta SM-guld och även spela Europahandboll. Jag tror min spelstil kommer passa bra in i det Ystad vill komma åt med sitt försvarsspel, och hoppas mitt samarbete med Mattias Andersson de kommande åren kommer utveckla mig väldigt mycket som handbollsmålvakt, kommenterar Lindén.

Arkivfoto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån