Madeleine Lindgren: ”En väckarklocka för oss”

Efter ett fem veckors långt uppehåll återstartar SHE igen på onsdagskvällen. Nästjumbon Kungälvs HK får besök av poänglösa BK Heid.

– Det kommer bli en riktigt hetsig match, tror KHK:s vänstersexa Madeleine Lindgren.

KUNGÄLVS HK–BK HEID
ONSDAG 23 NOVEMBER
SÄNDS PÅ CMORE MIX & CMORE

Fjolårets tabellfyra Kungälvs HK fick en tung start på serien i höstas. Fyra raka förluster var facit innan man bortabesegrade Kristianstad HK i den femte och sista omgången innan EM-uppehållet.

– Den segern var jätteskön såklart. Vi behövde verkligen avsluta serien med två poäng. Vi kände igen oss själva och vårt spel. Det känns som att vi är på rätt väg nu, berättar Madeleine Lindgren som kom till Kungälv 2019, ett år efter att hon tagit studenten i Stockholm på Sjölins gymnasium.

Förra säsongen gjorde Kungälv sitt bästa resultat i högsta serien någonsin. Fjärdeplatsen var historisk.

Har ni upplevt en press i laget efter fjolårets succé?

– Ja, det har blivit någon slags press. Folk förväntar sig mer nu. Alla lag har fattat också att vi kan prestera på en hög nivå. Under hösten kände vi verkligen på att man måste vara där 100% oavsett motståndare för att vinna. Det var en skönt uppehåll för oss.

Lindgrens moderklubb är Kungsängens SK. Tack vare familjen bestämde sig Lindgren för att satsa på handboll och inte fotboll.

– Det var inte så mycket att välja för mig. Mamma spelade handboll en gång i tiden och var ledare för min storasyster och mig i Kungsängen. Jag följde med på alla deras träningar. Ett tag ville jag sluta med handboll men då sade hon nej och att jag kunde hoppa över en träning i stället. Det är jag glad för idag.

Precis som många andra spelare i SHE och Handbollsligan växte Lindgren upp i en handbollspräglad tillvaro. Många lediga timmar spenderades i olika hallar.

– Vi var många som spela handboll i Kungsängen. På lördagarna hängde man i hallen och kollade på matcherna. Lite så är det fortfarande för mig. Har jag en ledig kväll sätter jag mig och kollar handboll. Det är speciellt i Kungälv för många av spelarna är som mig. Vi kan verkligen dra iväg och kolla på alla matcher i närheten, berättar Lindgren och nämner Heidhallen, ÖHK-hallen och Prioritet Serneke Arena som särskilt frekventa besöksmål.

– Det är drömläget att bo i Göteborg med så många elitlag här. I Stockholm finns ju bara Hammarby och Skuru, fortsätter Lindgren som utöver Kungälv och moderklubben Kungsängen även har representerat Rosersberg och Tyresö.

Saknar du huvudstaden?

– Nej, inte själva staden. Men alla släktingar och kompisar. Jag gillar verkligen Göteborg men familjen är speciell såklart.

Vid sidan av handbollskarriären är Lindgren heltidsanställd på en grundskola.

– Jag trivs väldigt bra i skolmiljön. Det är där jag vill vara. Tiderna passar bra också, men jobb från klockan 08.00 till 16.00 för att sedan åka till träningen. Det är pang på.

Under uppehållet har Kungälvs HK fokuserat på konditionsträningen.

– Efter förlusten mot Skara i ATG Svenska cupen kände vi att något var fel. Vi är ett lag som ska stå för kämpaglöd och energi men vi saknade det då. Vi orkade inte och blev trötta, vilket inte är acceptabelt. Det var en väckarklocka för oss. Vi har sprungit som fan med laget under uppehållet.

Hur går tankarna inför mötet med Heid?

– Gör vi det vi ska så ska vi vinna. Det kommer bli en riktigt hetsig match. Heid tänker nog att de har en bra chans att ta poäng av oss, vilket på pappret stämmer. Vi är ju näst sist i tabellen. Men det är en rolig match att starta serien med igen.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Omgång 6

Ons 23/11, 19.00: Kungälvs HK–BK Heid
Tor 24/11, 19.00: Skuru IK–Lugi HF
Tor 24/11, 19.00: Önnereds HK–Skara HF
Tor 24/11, 19.00: Skövde HF–VästeråsIrsta HF
Tor 24/11, 19.00: H65 Höör–IK Sävehof
Tor 24/11, 19.00: IF Hallby–Kristianstad Handboll

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån